Stortalent på sikker kurs mod Renault-sæde

Franske Esteban Ocon ser med god grund lyst på fremtiden

Følg Formel 1

Mens Kevin Magnussen og Jolyon Palmers fremtid hos Renault stadig er usikker - ifølge Ekstra Bladets oplysninger har ugen efter Italiens Grand Prix ikke budt på en afklaring - synes tredjekøreren Esteban Ocon på sikker kurs mod en plads hos franskmændene.

Den snart 20-årige tidligere Formel 3-vinder og forsvarende GP3-mester kører resten af denne sæson for Manor og ser i sit seneste interview med formula1.com med rette lyst på fremtiden.

- Formel 1 er kommet tidligere for mig end forventet. Det er fantastisk, og jeg er lykkelig for, hvordan det er gået. Jeg arbejdede mod næste sæson, kørte træningssessioner for Renault og opbyggede et godt forhold til dem med håbet om at hoppe ind i et af deres cockpits.

- Men nu har jeg forhåbentligt muligheden for at rykke til dem uden at være fuldstændig nybegynder, men som en kører med ni løb i bagagen, og det er værdifuldt, siger Esteban Ocon.

- Målet er, eller lad os sige håbet er, at køre for Renault i 2017. Jeg ved ikke, hvordan det skulle fungere, men den del arbejder mit management med. Jeg fokuserer på at køre!

54413500.jpg 

Esteban Ocons kontraktforhold er komplicerede. Han var tidligt en del af teamet fra Enstone, før Lotus på grund af økonomiske problemer måtte slippe ham til Mercedes. Tredjekører-rollen hos Renault er sket på udlån fra Mercedes, mens pladsen hos Manor blev sikret via et samarbejde mellem den franske og tyske bilgigant.

Men man behøver hverken af være Kirsten Giftekniv eller superbruger på Tinder for at se, at et delvist statsejet fransk team og et fransk stortalent er et oplagt match.

- Renault har tidligere været mestre, og jeg har arbejdet med dem siden begyndelsen af min karriere. Så ja, det vil være en drøm, der går i opfyldelse, men først og fremmest skal jeg gøre det godt i denne sæson, siger Ocon.

Mercedes-kontrakt ingen hindring
På Monza understregede Renault-direktøren Cyril Abiteboul, at man gerne vil tilknytte Esteban Ocon, selv hvis det betyder, at Mercedes fortsat har en option på ham til fremtiden.

- Vi ønsker at gøre det klart til alle, at selv om han kører i en Manor, selv om han er udlånt fra Mercedes til Renault, mister vi ikke interessen i ham. Han er en af kandidaterne i spil om sædet, blandt adskillige andre som alle ved, siger Abiteboul til motorsport.com.

55555286.jpg 

Største hindring for Ocon er, hvis Renault ikke kan parre ham med en kører med tilstrækkelig erfaring. Internt skulle der være forskellige syn på, hvorvidt Kevin Magnussen kan løfte den opgave.

Renault afsøger til det sidste kørermarkedet, men har problemer med at tiltrække en kombination af fremtidspotentiale og erfaring. Senest skulle Sergio Perez have takket nej.

Hvilket i sidste kan ende med at blive Kevin Magnussens bedste chance for endnu sæson i gult til at bevise, at han er værd at satse på. Hvis han som i vinter ender med at være den bedste, som er villig til at køre Renault.

Godt nyt for Kevin: Kæmpe konkurrents fremtid afsløret

Travlhed hos Renault: Sainz spøger igen i kulissen

Fokus på Ocon: Kan han blive Magnussens makker?

Renault opgav halvvejs: Tragisk løb for Magnussen

Kevins skæbne afgøres snart: Sådan arbejder hans personlige team i kulissen

Frustreret Magnussen overkørte: Jeg blev fristet

Læserne griller Kevin: Se de bramfri svar

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.