Stortalent scorer F1-sæde - men ikke hos Mercedes

Det schweiziske mandskab smider sin redningsmand ud

Formel 1 i Monaco. Pascal Wehrlein i Manor nr 94. Foto: Jan Sommer
Formel 1 i Monaco. Pascal Wehrlein i Manor nr 94. Foto: Jan Sommer

Efter at være blevet vraget til at køre en Mercedes i den kommende sæson må den unge tysker, Pascal Wehrlein tage til takke med en Sauber.

Mercedes-lærlingen var længe favorittil at overtage den ledige plads efter den afhoppede verdensmester, Nico Rosberg, men nu er Mercedes' forhandlinger med Williams om at låne finnen Valtteri Bottas kommet så tæt på en afslutning, at Mercedes i stedet har sendt Pascal Wehrlein til Sauber-Ferrari.

Det blev pludseligt 'kritisk', da Pascel Wehrleins team i sidste sæson, Manor, er lukningstruet, fordi netop Sauber i næstsidste VM-løb i Brasilien overhale det lille britiske F1-team i holdkonkurrencen.

Manor var ellers længe på den gyldne gren efter Pascal Wehrleins 10. plads i Østrig, men da Felipe Nasr på hjemmebanen i Sao Paulo kørte Sauber-raceren ind på 9. plads, blev 2 point omkring 90 mio. kroner værd.

Et beløb, som Manor kom til at mangle, og som vil lukke teamet, fordi sidstepladsen i holdkonkurrencen er nul kroner værd.

Saubers 'redningsmand', Felipe Nasr er formentligt bitter, fordi Pascal Wehrlein har snuppet hans plads ved siden af svenskeren, Marcus Ericsson, som takket været Saubers svenske 'bagmænd', bl. a. Tetra Pak og Ikea, har været selvskreven.

Da Felipe Nasr på grund af den økonomiske krise i Brasilien ikke længere kan komme med Banco do Brasil som sponsor, har det været nemt for Sauber at udskifte den 23 årige brasilianer med næsten jævnaldrende Pascal Wehrlein, som Mercedes gerne vil betale for at holde kørende, fordi tyskeren fortsat ligner en fremtidens mand i F1.

Og Mercedes kan havne i den situation, at der skal findes nye kørere til 2018-sæsonen, og så kan Pascel Wehrlein blive den 'billige del' af løsningen.

Med Saubers aftale med Pascel Wehrlein og Williams forestående 'udlån' til Mercedes, som teamets daglige leder, Claire Williams kan fortælle, er ved at være 'oppe og over', er alle pladser optaget til 2017-sæsonen, fordi veteranen Felipe Massa, Brasilien, har aflyst sin tilbagetrækning for at snuppe endnu en Williams-sæson.

De eneste 'ledige' pladser til den kommende sæson vil være at finde hos Manor, hvis teamet reddes, og det skal i følge en talsmand for Manor ske i denne uge. Ellers vil løbet være kørt,og nøglen drejes rundt.

Pascal Wehrlein (tv.) i sin Manor-ræser ryger sammen med Marcus Ericsson af banen ved Mexicos Grand Prix 2016. Foto: AP
Pascal Wehrlein (tv.) i sin Manor-ræser ryger sammen med Marcus Ericsson af banen ved Mexicos Grand Prix 2016. Foto: AP
 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Vraget til fordel for Kevin: Nu tager han satset beslutning

Se også: Fyret Formel 1-chef med dårlig samvittighed: Jeg svigtede ham

Se også: Går i fars fodspor: Gigant-teams lurer på unge Schumacher

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere