Straffene vælter ned over Mercedes og verdensmesteren

Lewis Hamilton bliver som minimum rykket 15 placeringer bagud til søndagens løb i Belgien

Følg Formel 1

SPA (Ekstra Bladet): Starten på Formel 1-sæsonen var forfærdelig for Lewis Hamilton. Teamkammeraten Nico Rosberg vandt de første fem grandprixer, mens britens Mercedes var plaget af tekniske problemer.

Efter en strålende sommer har den forsvarende verdensmester overhalet sin teamrival i VM-stillingen, men bliver nu indhentet af forårets tekniske trængsler.

Lewis Hamilton har efterhånden benyttet alle tilladte enheder til hybridsystemet, som skulle have holdt til hele sæsonen.

Før Belgiens Grand Prix tog briten hul på sin sjette turbo og MGU-K (samler energi fra bremserne), hvilket kaster 15 placeringers straf af sig til søndagens løb.

Mercedes overvejer at skifte endnu flere dele, så Hamilton kan tage så mange af sine straffe på én gang. Samtidig er Spa rent faktisk en bane, hvor det er nemt at overhale, og hvor man selv fra en position nede bagved kan køre sig frem, hvis man sidder i en racer med tilpas strammet elastik.

56708887.jpg 

Allerede torsdag bekræftede briten, at han ville påkalde sig straffe, men at de kommende dage ville vise hvor mange.

- Jeg vil gøre alt for at minimere effekten. Målet er at vinde, men det bliver meget svært. Vi er i det tredje år af udviklingen af disse biler, så det bliver sværere at køre gennem feltet, end det var sidste år eller for to år siden, sagde Hamilton på den store pressekonference.

Nico Rosberg toppede første træning efter sommerpausen efterfulgt af Hamilton med Kimi Räikkönen som hurtigste ikke-Mercedes-kører.

Renault var langsomt
Esteban Ocon virkede bundsolid i sin debut for Manor og var et sekund hurtigere end sin teamkammerat Pascal Wehrlein. Sammenligningen er dog ikke fair, da der er tale om FP1, og tyskeren ikke nåede et stint på soft-dækket.

56706489.jpg 

For Renault ligner det som ventet en svær weekend på den lange Spa-bane. De overgik kun Fernando Alonso, fordi McLaren-Honda-stjernen aldrig fik sat en tid.

Hovedparten af sessionen blev tilbragt på det langsomme medium-dæk, hvor softdækket var meget benyttet hos flere af konkurrenterne.

Kevin Magnussen skulle bruge en sidste enkelt omgang på soft for at køre en marginalt hurtigere tid end sin teamkammerat.

Efter træningen viste det sig, at flere kørere får gridstraffe. Der venter ti placeringer til Marcus Ericsson for en ny turbo, mens Fernando Alonso får 35 placeringer for en komplet nyt motorenhed ...

ekstrabladet.dk dækker anden træning fra klokken 14, hvor et mere tydeligt billede af weekendens magtforhold viser sig.

Kevins fremtid på spil: Er i dialog med flere teams

Nøglen til Kevins Formel 1-fremtid

Se højdepunkterne fra sidste års løb på Spa:

Kryptisk melding om Schumacher: Jeg ved mere, end jeg må sige

Uvis fremtid for Kevin-rival

Mercedes anklaget for Hamilton-sabotage

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.