Straffet for torpedering: Nu giver udskældt russer Kevin skylden

Daniil Kvyat mener, Kevin Magnussen lavede fejlen, da Toro Rosso-køreren hamrede ind i danskeren og ødelagde begges drømme om point i Monaco

(Foto: Screendump)
(Foto: Screendump)

Så er den gal igen med Daniil Kvyat. Den russiske Toro Rosso-kører er nok engang blevet et af de store samtaleemner efter et Formel 1-grandprix. Og som det efterhånden er reglen frem for undtagelsen, skyldtes det ikke en positiv bedrift.

I Monaco kolliderede Kvyat med Magnussen i La Rascase-svinget, efter at russeren i perioden op til uheldet i flere tilfælde var blevet afvist Renault-køreren. Til sidst var det dog umuligt for danskeren at smække døren i, da Kvyat påkørte ham ved at forsøge at klemme sig indenom, uden der var plads til det.

Straffen faldt med det samme. Et stille møde med barrieren for begge køreres vedkommende og en endt drøm om point i fyrstedømmet. Tilmed fik Kvyat også en straf på tre placeringer til næste kvalifikation – og to strafpoint på licensen, så den konto nu er oppe på syv.

Den dom er han dog ikke enig i. Så langt fra. Kvyat mener derimod, at Magnussen var skurken i forløbet, og i kølvandet på torpederingen er russeren nu gået i offensiven rent verbalt.

- Vi kørte race, han blokerede mig på markant vis i to sving inden, og så ramte vi hinanden. I det følgende sving forsøgte jeg at gå på indersiden igen, og han blokerede mig fuldstændig. Du ved. Jeg kan ikke køre igennem murene, så jeg var nødt til at køre ind i ham, siger Kvyat ifølge motorsport.com.

- Det var sådan, uheldet var. Jeg havde et par forsøg i det samme sving to omgange tidligere. Når du er oppe i mod en kører, som ikke vil lade dig komme forbi, kan ting som denne ske nogle gange. Jeg havde alligevel ikke noget at tabe, så jeg gik efter det, og det var som om, at han (Magnussen, red.) bare ønskede at blokere mig. Jeg ved ikke, hvordan det så ud set udefra, siger Kvyat.

(Foto: Jan Sommer) Formel 1 Frustreret Kevin-boss efter torpedering: Hvad laver han?

Daniil Kvyat har været i vælten for flere negative episoder i denne Formel 1-sæson. (Foto: AP)
Daniil Kvyat har været i vælten for flere negative episoder i denne Formel 1-sæson. (Foto: AP)

En hjerneblødning
Offeret – eller den skyldige, hvis man spørger Kvyat – var selvsagt ikke af samme opfattelse som russeren. Kevin Magnussen var rasende oven på episoden, som blev den første af to møder med barrieren for danskerens vedkommende.

- Det var det, der sluttede mit ræs. Derefter havde jeg fået ret mange skader på bilen, fortalte Kevin Magnussen til 3+.

- Jeg kunne mærke, at jeg fik et skub bagi. Han kom så op på siden af mig, og vi kørte ind i væggen, og så sad vi fast. Det var lidt en hjerneblødning, sagde Magnussen.

Og der er opbakning til danskeren i forhold skyldspørgsmålet fra flere kanter. Vigtigst af alt fra dommerne, som altså valgte at sanktionere Kvyat.

Der burde da heller ikke være megen tvivl om den beslutning, hvis det står til Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt. Han tildeler Kvyat den tvivlsomme ære af, at være øverst på flop-listen over Monacos Grand Prix.

- Daniil Kvyat kørte med hovedet oppe et vist sted, og hans straf på tre placeringer til næste løb på baggrund af kollisionen med Magnussen er ganske fortjent, lyder Watts begrundelse.

Hør mere om søndagens løb her.

Kevin Magnussen havde en sort dag i Monaco, hvor danskeren først blev påkørt og siden selv sendte sin Renault-racer i barrieren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kollision koster Kevin: Red Bull smider sejren efter grotesk fejl

Daniel Ricciardo racer mod sit pit-crew, efter det kostede ham sejren i Monaco. (Foto: TV3 Sport) Formel 1 Red Bull-stjerne sviner sit hold: Jeg føler mig røvrendt

Løbet i Monaco var præget af skiftende vejrforhold og masser af ulykker. (Foto: Jan Sommer)
Løbet i Monaco var præget af skiftende vejrforhold og masser af ulykker. (Foto: Jan Sommer)

Var det udelukkende Kvyats skyld? Sportschef i DASU, Bo Baltzer, giver sin vurdering her

1 af 2 Kevin Magnussen havde en sort dag i Monaco, hvor danskeren først blev påkørt og siden selv sendte sin Renault-racer i barrieren. (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 (Foto: Screendump)