Stress hos Haas: Motorproblem spolerer Kevins optakt

Travlhed i Haas-garagen for at gøre Kevin Magnussens bil klar til tidtagningen efter problem med intercooleren under tredje træning

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Starten på grandprixet i Mexico gik ikke Kevin Magnussens vej, og lørdag blev situationen kun værre.

Henover natten blev byen ramt af et stort regnskyl, så til tredje træning listede kørerne ud på intermediates for at se de fugtige forhold an.

Her konstaterede Ferrari-ingeniørerne i Haas-garagen et problem med intercooleren i Kevin Magnussens racer; altså ladeluftkøleren som leverer luft til turboen.

Haas-mekanikerne under opsyn af ekstra Ferrari-ingeniører gik straks i gang med at skifte den, men de har travlt. Formentligt kan et decideret motorskift undgås, men tidtagningen køres allerede klokken 20 dansk tid (over middag lokal tid).

En time før tidtagningen tweetede danskeren, at bilen var klar efter et mindre problem.

Den manglende banetid spolerer Kevin Magnussens optakt på et tidspunkt, hvor samtlige kørere gerne vil have så meget erfaring med det drilske hypersoft-dæk som muligt.

Fredag var dækket det helt store samtaleemne, fordi det var umuligt at få mere end en omgang ud af, og selv det var svært.

De første 40 minutter af træningen skete der stort set ingenting, men som banen tørrede op, forsøgte holdene sig på hypersofts de sidste 20 minutter.

- Jeg ved ikke, om de skifter motoren, men det er vist kun intercooleren. Jeg misser tredje træning, men det er, hvad det er, siger Kevin Magnussen til Sky F1.

Han medgiver, at situationen langt fra er optimal.

- Hvis det ikke regner til tidtagningen, ville det have være rart med nogle omgange, siger han.

Senere var han dog på ny klar på Twitter med endnu en forsikring om, at der kun er tale om bagateller:

Kevver

Kevins værste F1-oplevelse: - Skal køre som en bedstemor

Kontroverser klæber til ny Haas-sponsor

Kevin frikendt: Haas kørte med for høj risiko

Netop udsigten til regn er den helt store joker. Himlen er grå, og der en stigende risiko for regn under tidtagningen, som kan udvikle sig til decideret tordenvejr og lyn.

Også hos Mercedes er der travlhed, da der opstod et hydraulisk problem i Valtteri Bottas’ side af garagen.

For tredje session i træk var Red Bull hurtigst med Saubers Charles Leclerc som 'best of the rest'. Romain Grosjean sluttede 13'er.

Følg kvalifikationen til Mexicos Grand Prix fra klokken 20 på ekstrabladet.dk

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Debriefing fra USA: 'Kevin må aldrig blive tilfreds'

Kevins F1-fremtid sikret til 2020: Få ALLE detaljerne

Mød Haas-mekanikerne: 'Kevin er en af drengene'

F1 Live resultater 2018