Strittet ud af Kevin: Det var min største fejl

Mexicanske Esteban Gutiérrez erkender, at han ikke forstår, hvad der endte med at koste ham jobbet hos Haas i Formel 1

Esteban Gutiérrez kørte 38 grandprix for Sauber 2013-2014 og scorede seks point. I sine 21 løb for Haas sidste sæson blev det ikke til nogen. (Arkivfoto: Jan Sommer)
Esteban Gutiérrez kørte 38 grandprix for Sauber 2013-2014 og scorede seks point. I sine 21 løb for Haas sidste sæson blev det ikke til nogen. (Arkivfoto: Jan Sommer)

Præcis hvorfor det skulle være ham, der blev sorteper, kan han ikke give et præcist svar på.

Men Esteban Gutiérrez erkender nu, at han nok må påtage sig en del af skylden for, at han nu er forhenværende på Haas-teamet - erstattet af en dansk konkurrent.

- Min timing i Formel 1 har generelt ikke været alt for god i de år, jeg har været med. Det kombineret med det faktum, at jeg var for sikker i min sag gjorde tingene endnu sværere for mig, fortæller han i et interview med autosport.com.

Uden at blive særlig konkret, forsøger han at sætte ord på sin situation hen over en sæson, der aldrig blev så god som håbet på i Haas-teamet.

- Der var en lang række uoverensstemmelser, og tingene tog lang tid med min bil i begyndelsen af sæsonen. Det var medvirkende til en del fejlkommunikation internt på teamet. Der var visse ting, der skete, som jeg ikke helt forstod, siger den 25-årige mexicaner.

- Min største fejl var at tro fuldt og fast på, at de ting, der foregik omkring mig, blev håndteret.

- Jeg stolede for meget på de mennesker, der omgik mig i den periode. Ikke at de gjorde et dårligt stykke arbejde, men der herskede en del forvirring, og jeg koncentrerede mig for meget udelukkende om resultaterne, fortæller han.

Fortsat taknemmelig
- Det var derfor, tingene tog tid. Lang tid. Og da jeg besluttede mig for at se, hvad der foregik, var det for sent, siger han.

Han var egentlig overbevist om, at han ville fortsætte i Formel 1. Men så kom Kevin Magnussen og tog hans plads, hvilket Gutiérrez af gode grunde ikke brød sig om og kaldte for 'unfair'.

Gutiérrez skal 1. april køre Formel E på hjemmebanen i Mexico City og sandsynligvis også andre løb i serien. Desuden er han i samtaler med et Formel 1-mandskab om at blive testkører i den forestående sæson.

Han synes selv, at tiden hos Haas er lukket ned - og han bærer ikke nag.

- Jeg er fortsat taknemmelig. Hvordan tingene udviklede sig hen over sæsonen er stadig ret uklare for mig, men det tilhører fortiden, og det er ikke noget, jeg bærer rundt på længere.

- Jeg fortryder ikke noget, men jeg er nu klar over, hvordan jeg kan håndtere tingene bedre. Det tager jeg med mig i fremtiden, siger han.

Se også: Kevin indrømmer fejl: Nu kan det komme ham til gode

Se også: Eksperts dystre Kevin-spådom: Det ender som Renault

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere