Annonce:
Annonce:

Superløb af Magnussen sikrer Haas årets første point

Kevin Magnussen scorede en ottendeplads i Kinas Grand Prix efter en glimrende indsats - Lewis Hamilton vandt i Shanghai for femte gang

Annonce:
Følg Formel 1

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Et kæmpe pres er løftet fra Kevin Magnussens skuldre, efter han i sin anden optræden for sin nye arbejdsgiver scorede Haas F1’s første point i 2017-sæsonen.

En ottendeplads og fire point blev det til, mens teamkammeraten Romain Grosjean blev 11’er.

Mod slutningen var den 24-årige dansker involveret i dueller og lækre overhalinger af begge Force India-racere.

Lewis Hamilton kørte en sikker sejr hjem foran Ferraris Sebastian Vettel, mens Max Versappen scorede en ufattelig tredjeplads. Red Bulls hollænder var begyndt løbet som 16’er …

Efter sæsonpremieren i Australien, som sædvanligt bød på få overhalinger, var der langt mere action i Kina. Gennem hele løbet var der masser af intense kampe hele vejen ned gennem feltet.

Annonce:

Vejret har været en faktor hele weekenden, efter fredagens træninger blev aflyst på grund af tåge, og det lagde grundlaget for det hektiske grandprix.

AP_17099222424070.jpg
Natten var våd over Shanghai International Circuit, uden at det fortsatte frem til løbets start.

Her var forholdene fugtige lige på grænsen mellem intermediate-dæk og slicks. Som den eneste forsøgte Carlos Sainz sig på supersofts, mens de 21 rivaler alle havde riller i dækkene ved start.

Satsningen skulle vise sig at være den rigtige, men spanieren skøjtede først rundt og mistede placeringer til start.

Det samme gjorde Kevin Magnussen umiddelbart.

Startprocedurerne er ændret til denne sæson, hvor kørerne ikke længere får assistance af computerprogrammer til at finde koblingspunktet.

Danskerens Haas-racer stod nærmest stille, og han faldt tre placeringer bagud. De blev dog hurtigt vundet tilbage, da han udnyttede kaosset efter Lance Strolls tackling af Sergio Perez. Williams-raceren tabte duellen og rookien måtte parkere den i gruset.  

Annonce:

Så allerede på tredje omgang under virtuel safety car gik hovedparten af kørerne i pit for at komme på slicks.

10.8587761ag.jpg
En kører elsker våde og skiftende forhold mere en nogen anden. Red Bulls hollandske stjernefrø Max Verstappen gav endnu en gang prøver på sit ekstraordinære talent.

Softwareproblemer under tidtagningen betød, at teenageren ikke kom videre fra Q1 og begyndte løbet som nummer 16.

Gennem den første tre sving havde han overhalet de syv første biler … Og som løbet for alvor gik i gang, strøg han videre gennem feltet og forbi sin egen teamkammerat Daniel Ricciardo og lå en overgang på andenpladsen.

De forreste biler gik ikke pit med det samme, men fik hurtigt en ny chance, da Sauber-reserven Antonio Giovinazzi crashede for anden dag i træk, hvilket sendte safety car på banen.

Her smadrer Giovanazzi sin Sauber-racer:

Kevin Magnussen sneg sig ind i de pointgivende placeringer efter at være skiftet til supersofts på et tidspunkt, hvor banen stadig var meget glat.

Annonce:

Mercedes’ Valtteri Bottas var en af de kørere, som mistede kontrollen med raceren, mens han under safety car forsøgte at holde varme i dækkene.

Finnen faldt så langt tilbage, at Haas’ dansker over en række omgange havde fornøjelsen af at kæmpe for at holde en Mercedes bag sig.

10.8587761ad.jpg
Som løbet faldt til ro var dæk-strategien den mest udslagsgivende. Kevin Magnussen kørte intermediate-supersoft-supersoft og kunne derfor hurtigt køre sig tilbage ind i top-ti efter sit sidste stop.

Det endte med en 8. plads, da Sergio Perez blev passeret af danskeren med få omgange tilbage.

Inden da var fem kørere udgået. Udover Giovinazzi og Stroll, nåede Daniil Kvyat ikke ternet flag, og det lykkes heller ikke for hverken Stoffel Vandoorne eller Fernando Alonso. Spanieren fik ellers en fremragende start og lå igen til point, da han udgik.

F1 - Shanghai endelig stilling

Haas-bossen glæder sig: Kevin er tilbage

Se her Kevin: Far har vist vejen

Kevin Magnussen: Ja, 2017 er min skæbne-sæson

Watts syv krav til Kevin: Sådan får du succes hos Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: