Supermodel uden skyld i afslutnings-brøler: Her er den rigtige forklaring

Winnie Harlow var uden skyld i den sjældne brøler i Montréal søndag aften under det canadiske Formel 1 Grand Prix

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): Du havde ét job!

De sociale medier var hurtige til at fælde dom over supermodellen Winnie Harlow, efter hun vinkede en omgang for tidligt med det ternede flag i Canadas Grand Prix.

Men den 23-årige canadier var uden skyld i brøleren. Hun gjorde bare, hvad hun fik besked på.

Den pinlige situation opstod, fordi den lokale starter og racekontrollen misforstod hinanden.

Vettel cruisede mod sejren i Canada. Foto: Mark Thompson/Ritzau Scanpix
Vettel cruisede mod sejren i Canada. Foto: Mark Thompson/Ritzau Scanpix
 

- Det ternede flag blev vist en omgang for tidligt, fordi der var en miskommunikation med ham, de kalder starteren her, som starter og slutter løbene. Han troede, det var sidste omgang. Han bad racekontrollen bekræfte, og det gjorde de, forklarede Formel 1’s løbsansvarlige Charlie Whiting på sin briefing efter grandprixet.

- For de troede, at han konstaterede noget, mens han i virkeligheden stillede et spørgsmål.

Så simpelt er det.

- Han sagde til flagvinkeren en omgang for tidligt, at hun skulle vinke, så det havde intet at gøre med, at det var en berømthed.

- Ikke desto mindre er det uheldigt. Vi har med mange mennesker at gøre fra forskellige lande, som taler forskellige sprog, og det forløber ikke altid perfekt, selv om vi naturligvis stræber efter perfektion, siger Charlie Whiting.

I Formel 1 er man ikke på sidste omgang, når der står 69 ud af 70 omgange på tælleren. Man er på næstsidste omgang, hvilket denne starter havde fået galt i halsen.

Reglerne dikterer så, at man går en omgang tilbage for at være sikker på, at man får en ægte stilling. Ikke en hvor kørerne er begyndt at reagere på det kaos, som opstod, og nogle kørere begyndte at bakke af.

Kevin Magnussen i fuldt firspring på vejen ind til paddocken i Montreal. Foto: CHARLES COATES/Ritzau Scanpix Sport og Spil Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Sport og Spil Renaults topboss overbevist: Christian klar til F1 i 2021

Sport og Spil Så starter silly season: Sådan ser F1-feltet ud i næste sæson

61 kommentarer
Vis kommentarer