Superstjerne overvejede F1-exit: Fiasko-løb fik ham på andre tanker

Den tidligere dobbelte verdensmester Fernando Alonso var tæt på at lade dårlige resultater stoppe F1-karrieren

17 point og en plads som nummer 15 i sidste sæsons Formel 1 var de barske kendsgerninger for McLarens Fernando Alonso, og de seneste sæsoners magre resultater fik den 36-årige spanske eks-verdensmester til at overveje at droppe Formel 1.

Det afslører han i et interview i den kommende udgave af F1 Racing Magazine, hvor han dog også fortæller, at netop de dårlige resultater motiverer ham til at fortsætte.

- Ja, jeg overvejede muligheden for at skifte serie og stoppe i Formel 1.

- Jeg følte dog, at det ikke var det rigtige tidspunkt at træde ud. Ikke efter de resultater - ikke med den følelse. Jeg vidste, at jeg ville fortryde det resten af mit liv, siger han.

Ny motor og nye forventninger
McLaren har forud for denne sæson skiftet deres udskældte Honda-motorer ud til fordel for Renault. Om det kan sikre bedre resultater for det britiske hold, vil kun tiden vise, men Fernando Alonso satte trods alt næstbedste tid ved sidstedagens testløb i Barcelona i sidste uge.

Et godt tegn forud for den nye sæson ifølge hovedpersonen selv.

- Jeg vil helt sikkert stadig gerne lykkes. McLaren og jeg har stadig noget at udrette sammen. Og jeg tror, at i år er tidspunktet, hvor alle disse ting skifter. Det føler jeg mig sikker på, siger Alonso med henvisning til de sidste sæsoners udfordringer.

Artiklen fortsætter under billedet..

doc6z1hx5uiaqe95gak2u2.jpg 

Manglende motivation
McLaren lod Alonso springe det prestigefyldte Monaco Grand Prix over, så han i stedet kunne køre Indianapolis 500 i USA, fordi teamet ville holde spanieren motiveret.

Og netop motivation har været et fokusområde efter tre sæsoner med Honda-motoren.

- Motivation og forberedelse har været ting, jeg har manglet, men det er ting, som jeg håber, at have i år. Det er den største forventning.

- Jeg føler, jeg kan levere en god sæson, hvis vi har en god pakke i år, for jeg er sikker på, at jeg kan give det ekstra, som jeg har kunnet hele min karriere, lyder den optimistiske melding fra Fernando Alonso.

Alonso og resten af Formel 1-feltet åbner sæsonen 25. marts i Melbourne i Australien.

McLaren i sent comeback: Vi skal kæmpe mod Haas

Udlandet begejstret: Kevin tager stort skridt frem i år

Den hvide Ferrari: Forstå Kevins 2018-racer