Superstjernen får ekstra travlt: Historisk aftale på plads

Udover Formel 1 kører Fernando Alonso WEC-serien for Toyota - inklusiv 24 timers-løbet i Le Mans

Superstjernen Fernando Alonso får travlt i den kommende sæson.

Udover 21 Formel 1-grandprixer har den 36-årige spanier fået tilladelse af sin arbejdsgiver til at sætte sig i Toyotas LMP1-racer i WEC-serien, skriver McLaren i en pressemeddelelse.

Som minimum var det forventet, at han skulle deltage i Le Mans for Toyota. Men den dobbelte verdensmester med ambitioner om motorsportens Triple Crown og andre titler uden for Formel 1 skal helt uhørt køre hele serien for det japanske fabrikshold. Det var kun i gamle dage, at F1-stjerne konkurrerede i flere klasser samtidigt.

Dermed har han gode chancer for at vinde sommerens 24 timers-løb i Le Mans, efter de seneste års triumfatorer fra Porsche har trukket sig fra den store klasse.

Kun WEC-afdelingen i oktober i Japan går Alonso glip af, fordi der her er sammenfald med Formel 1-kalenderen og grandprix på Circuit of the Americas i Texas. Fernando Alonso deler sin Toyota Hybrid med Sebastian Buemi og Kazuki Nakajima.

McLarens topchef Zak Brown lægger ikke skjul på, at teamet strækker sig langt for at holde sin spanske diva tilfreds. Efter tre svære år med Honda-motor forventer McLaren ellers at kunne køre med om sejrene nu, hvor motoren er fra Renault.

- Det er ingen hemmelighed, at Fernando har ønsket at deltage i Le Mans. Og jeg tror, at alle i vores organisation har forståelse for, at en motiveret, sulten og glad verdensklasse-kører som Fernando er et formidabelt aktiv for et hvert team i F1, siger Brown.

doc6ym657hxszc1gqlr29e2.jpg 

WEC-kalenderen i 2018-2019 byder på fem afdelinger i indeværende år, hvor Le Mans naturligvis er det helt store fokuspunkt for Fernando Alonso.

- Jeg har aldrig lagt skjul på mit mål om at vinde motorsportens Triple Crown - Monacos Grand Prix, Indy 500 og de 24 timer i Le Mans. Vi prøvede Indy sidste år, kom tæt på, men missede chancen.

- Takket være McLaren har jeg i år chancen for at køre med om sejren i Le Mans, siger Fernando Alonso.

- Jeg er meget glad for, at de har lyttet og forstået, hvad det her betyder for mig.

- På ingen måde vil denne udfordring påvirke mit hovedfokus i Formel 1 med McLaren. I 2018 er mit mål er være konkurrencedygtig ved hvert grandprix, og jeg er sikker på, at vi er tættere på at opnå det, siger spanieren.

Farmand blev treer - Kevin kunne have vundet

Magnussen takker nej til amerikansk tilbud

Optimistisk Magnussen spår Haas-optur

Kamikaze-tips før F1-start: Her er holdenes 2018-form

Alonso-interview: Her er forskellene på Formel 1 og LMP1