Svært valg hos Lotus: Kevin blandt flere 'indbydende' kørere

- Hvad der sker i den kommende tid er, at der venter en række diskussioner flere forskellige steder, siger Federico Gastaldi fra Lotus

Lotus' næstkommanderende Federico Gastaldi skal i de kommende uger forhandle med flere interessante kørere til at udfylde pladsen ved siden af Pastor Maldonado. (Foto: Allover)
Lotus' næstkommanderende Federico Gastaldi skal i de kommende uger forhandle med flere interessante kørere til at udfylde pladsen ved siden af Pastor Maldonado. (Foto: Allover)

Med erfarne Romain Grosjeans skifte til det nye amerikanske Formel 1-team står Lotus pludselig uden førstekører til den kommende sæson.

Som Ekstra Bladet for længst har skrevet er Kevin Magnussen med i opløbet om pladsen ved siden af Pastor Maldonado, men flere andre interessante kørere byder sig selv.

Lotus står over for et svært valg - eller luksusproblem om man vil.

- Vi ved, vi har Pastor bekræftet til det ene sæde, og vi ved, at der er en del temmelig indbydende kørere derude. Vi gør alt for at sikre, at vi har et attraktivt sæde, og det skal fyldes, siger næstkommanderende hos Lotus, Federico Gastaldi, til formula1.com.

- Hvad der sker i den kommende tid er, at der venter en række diskussioner flere forskellige steder. Og på et tidspunkt kommer vi med en meddelelse.

- På nuværende tidspunkt kan jeg kun offentligt bekræfte, at det ikke bliver mig, som kører ... siger Federico Gastaldi.

Se også: Klar til nye crash: Endnu en F1-kører bekræftet

Kevin Magnussen er en af kandidaterne, idet teamet fra Enstone ifølge Ekstra Bladets oplysninger har haft kontakt til danskeren siden august.

Jean-Éric Vergne regnes af de fleste af i Formel 1-paddocken som topfavoritten, da Renault står overfor en overtagelse af teamet, og han har den fordel både at være fransk og have tre sæsoners Formel 1-erfaring.

Teamets britiske fredagskører Jolyon Palmer er også under overvejelse, og det samme gælder for Kevin Magnussens rival fra McLarens talentprogram Stoffel Vandoorne. Selv om belgieren kun to gange har testet for McLaren i en Formel 1-racer, er han i færd med at vinde rugeklassen GP2 på ganske suveræn vis og dermed tidens varme navn.

Endelig er den 19-årige franskmand Esteban Ocon inde i billedet - formentlig i første omgang som tredjekører.

Hvis Kevin Magnussen skal sparke liv i Formel 1-karrieren er bedste bud hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 1. okt. 2015 - kl. 06:35 På vej ud hos McLaren: Kevin all-in på Renault

Renault og ejerne af Lotus er i færd med at forhandle en overtagelse, så den franske bilfabrikant igen bliver fabrikshold. Indtil videre har de dog kun underskrevet en hensigtserklæring, men alle forventer, at handlen går igennem.

- Det er som om vi er blevet ringforlovet, hvilket er interessant, fordi vi har haft et par forhold før. Det er positivt for sporten, og det er positivt for Enstone, at et firma med Renaults prestige og historie ønsker at styrke sin rolle i Formel 1, siger Gastaldi.

Som fabrikshold blev Renault verdensmestre med Fernando Alonso bag rattet i 2005 og 2006. Fra 2010 nøjes Renault med at producere motorer, og holdet blev til Lotus F1.

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

Den snart tidligere Lotus-kører Romain Grosjean har været en del af teamet siden 2009 og var meget tæt på at takke nej til tilbuddet fra Haas F1.

- Jeg var den første, som ønskede at være en del af Renault-projektet. Hvis det var kommet tidligere, var jeg blevet, sagde Grosjean tidligere på ugen til BBC.

Se også: Haas F1 har valgt kørere: Derfor blev det ikke Kevin

Romain Grosjean skifter til Haas F1, hvilket efterlader et sæde hos Lotus. (Foto: Jan Sommer)
Romain Grosjean skifter til Haas F1, hvilket efterlader et sæde hos Lotus. (Foto: Jan Sommer)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

21 kommentarer
Vis kommentarer