Sviner F1-stjerne efter vild overhaling: - Han er en skændsel

Den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve tøver ikke med at kalde Esteban Ocon en skændsel for sporten, efter at han i Brasiliens Grand Prix påkørte Max Verstappen, der derved mistede sejren

Følg Formel 1

Max Verstappen var godt på vej til at sikre sig karrierens femte grandprix-sejr i det brasilianske grandprix i søndags, da han bagfra b lev påkørt af Esteban Ocon.

Franskmanden ville i sin Force India-racer overhale hollænderen, da de kørte ind i hinanden, og begge spandt af banen. Det sker jo i Formel 1 - men Ocon kæmpede ikke om sejren.

Han var nemlig allerede blevet overhalet med en omgang, men da han var på hurtigere dæk, forsøgte han igen at komme på omgangshøjde med løbets førende kører.

Men det gik galt, og Verstappen var efterfølgende så rasende, at han i pitten opsøgte Ocon og skubbede ham.

Verstappen blev efterfølgende idømt en straf, mens Ocon kunne nøjes med en stop and go-straf i pitten.

Efter løbet måtte den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve lufte sine frustrationer over for Esteban Ocon - og han lagde ikke fingre imellem.

- Ocon er en skændsel. Det var latterligt. Og det værste ved det er, at alle har set, hvad der skete.  Og over radioen kom der ikke engang et 'undskyld, gutter. Jeg var galt på den'. Det er en god ting at acceptere, når du tager fejl, sagde Jacques Villeneuve til Motorsports.com.

- Det er tilladt at overhale tilbage, men man skal gøre det ordentligt. Du kan ikke tillade dig at bringe den førende kører i fare. Man foretager sig ikke noget, der får ham til at miste tid til en anden kører, mens du tager en risiko.

- At overhale på langsiden, så man er i front, er fint. Men det så ud som om, at det var kampen for førstepladsen, lyder canadierens analyse.

Han er dog bange for, at det hele bunder i, at Ocon ganske enkelt ikke har flair for at køre motorløb.

- Det her viser, at han ikke har nogen race-fornemmelse. Ingen overhovedet. Alle de episoder, der har været i de seneste to år, hvor det muligvis, muligvis ikke har været hans fejl, der tænker du nu, at han måske har begået fejlen, fordi han ikke har læst løbet ordentligt.

- Og han lærer det aldrig, for det er aldrig nogensinde hans fejl, siger Villeneuve.

Force India-teamet forsvarede naturligvis Ocon ved at påpege, at han rent faktisk var foran Verstappen, da de gik ind i svingkombinationen.

F1-boss forsvarer sin kørers overfald: Heldigt han slap så billigt

Kvaste konkurrenterne: Haas-boss driller igen rivaler

VM-håbet lever: Haas-optur i grotesk grandprix

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind