Tabte alt på Haas-sammenstød: Kevin var rasende

Kevin Magnussen reddede en niendeplads hjem i Storbritannien, men var tosset over, at det ikke blev til mere - sammenstødet med Romain Grosjean på første omgang kompromitterede danskerens løb

Følg Formel 1

Planen var rimelig simpel før starten på Storbritanniens Grand Prix for både Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

'I holder i fjerde startrække i den bedste tænkelige position for teamet. Hold jer fra hinanden, få en ren første omgang og snup så mange point som muligt som bedste team efter topholdene'.

Sådan gik det langt fra ...

Da støvet havde lagt sig fra endnu et kaotisk Formel 1-grandprix i denne sæson, faldt der igen point af til Kevin Magnussen, men med en niendeplads ikke så mange, som han havde håbet på. Efter sin ellers imponerende fjerdeplads i Østrig sidste weekend vendte teamkammeraten Romain Grosjean tilbage til sin nedadgående spiral - og den gik også ud over teamkammeraten.

Franskmanden endte sit race i et dramatisk crash med Renaults Carlos Sainz og efterfølgende besøg hos dommerne (som dog undlod at skride ind).

Lewis Hamilton kunne have vundet sin femte sejr i træk på hjemmebane og sin sjette i alt på Silvestone. I stedet udnyttede Sebastian Vettel en forfærdelig start fra briten og udbyggede sin føring i VM-stillingen.

Men hjemmebanehelten kørte dog et ellers blændende race og begrænsede skaden. Han var en overgang sidst og sluttede alligevel toer. Hans dårlige start kickstartede hele dramaet.

doc70x97jsps1c13idwhn9w.jpg 

Den sølvgrå Mercedes stod nærmest stille, da lysene gik ud, så de nærmeste rivaler strøg forbi. Kimi Räikkönen kolliderede med Hamilton og fik ti sekunders straf, men det fik også konsekvenser for Haas.

Bagved lå Kevin Magnussen ved siden af teamkammeraten, da hjulene låste på franskmandens racer. Danskeren blev skubbet af og måtte samtidigt undvige, som Hamilton faldt gennem feltet.

Muligvis for aggressivt af Romain Grosjean, som gerne ville snuppe en position efter en ellers god start fra ham. Muligvis bare noget, der sker på en første omgang, som man ikke kan planlægge sig ud af. Men der er helt sikkert på noget at snakke om for teamet efter løbet. Kevin Magnussen var i hvert fald rasende.

Efter niendepladsen og de to point hørte man ham sige på radioen:

- Vi gjorde et godt stykke arbejde. Men jeg er ikke glad, og I ved godt hvorfor. Det er ikke godt nok. I fortjener bedre.

doc70x9ulqo20kj1ubgopq.jpg 

På dansk 3+ lød Romain Grosjean også som en, der godt vidste, at den ikke var helt god.

- Vi sætter os ned i garagen og ser det hele, men for teamet må det ikke ske, konstaterede han.

Dommerne - inklusiv Tom Kristensen denne weekend - kiggede på situationen og fandt, at der var tale om en racing-hændelse.

- Stewards gennemgik videobeviser og fandt, at hændelsen foran de biler påvirkede dem begge og efterfølgende betød, at de begge kolliderede. Derfor tager stewards ingen handling, skriver de i deres kendelse.

Allerede efter første omgang var Kevin Magnussen faldet ned som tier, mens Romain Grosjean var 13'er. Samtidigt måtte den 25-årige dansker kæmpe med skader på bilen hele grandprixet som følge af sammenstødet.

Største faktor for Haas' succes: Den japanske magiker

Kevin imponerer: Vigtig sejr over Grosjean

Hamilton i VM-ekstase: Skal til Rusland - væk fra Formel 1

En safetycar efter et voldsomt crash af Marcus Ericsson gjorde sit til en underholdende slutning. Mange gik i pit; Mercedes og Haas var blandt dem, der blev ude.

Ved genstarten forsøgte Carlos Sainz en overhaling af Romain Grosjean, som endte med, at franskmanden kørte de to af. Ny safetycar, og efter den kom Kevin Magnussen hårdt under pres fra Fernando Alonso.

Danskeren var en overgang oppe som otter, mens spanieren igen spyede eder over radioen på grund af den måde, Kevin Magnussen forsvarede sig på. Til allersidst slap McLaren-stjernen dog forbi.

Netop brok fra kørerne og i særdeleshed Fernando Alonso behandlede Jason Watt i sin seneste klumme, hvor han kalder spanieren for Formel 1's svar på Neymar.

Tom Kristensen var racing steward denne weekend på Silverstone; Le Mans-legendens syn på dommergerningen kan du blive klogere på her.

Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Renaults boss overbevist: Christian klar til F1 i 2021

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Med dommer Tom i F1-kulissen: De skal køre hårdt, men fair!

F1 Live resultater 2018

F1 stilling 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby