Tabte alt på Haas-sammenstød: Kevin var rasende

Kevin Magnussen reddede en niendeplads hjem i Storbritannien, men var tosset over, at det ikke blev til mere - sammenstødet med Romain Grosjean på første omgang kompromitterede danskerens løb

Planen var rimelig simpel før starten på Storbritanniens Grand Prix for både Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

'I holder i fjerde startrække i den bedste tænkelige position for teamet. Hold jer fra hinanden, få en ren første omgang og snup så mange point som muligt som bedste team efter topholdene'.

Sådan gik det langt fra ...

Da støvet havde lagt sig fra endnu et kaotisk Formel 1-grandprix i denne sæson, faldt der igen point af til Kevin Magnussen, men med en niendeplads ikke så mange, som han havde håbet på. Efter sin ellers imponerende fjerdeplads i Østrig sidste weekend vendte teamkammeraten Romain Grosjean tilbage til sin nedadgående spiral - og den gik også ud over teamkammeraten.

Franskmanden endte sit race i et dramatisk crash med Renaults Carlos Sainz og efterfølgende besøg hos dommerne (som dog undlod at skride ind).

Lewis Hamilton kunne have vundet sin femte sejr i træk på hjemmebane og sin sjette i alt på Silvestone. I stedet udnyttede Sebastian Vettel en forfærdelig start fra briten og udbyggede sin føring i VM-stillingen.

Men hjemmebanehelten kørte dog et ellers blændende race og begrænsede skaden. Han var en overgang sidst og sluttede alligevel toer. Hans dårlige start kickstartede hele dramaet.

To point til Kevin Magnussen og Haas, men det koster også to placeringer i den individuelle stilling. Foto: AP
To point til Kevin Magnussen og Haas, men det koster også to placeringer i den individuelle stilling. Foto: AP
 

Den sølvgrå Mercedes stod nærmest stille, da lysene gik ud, så de nærmeste rivaler strøg forbi. Kimi Räikkönen kolliderede med Hamilton og fik ti sekunders straf, men det fik også konsekvenser for Haas.

Bagved lå Kevin Magnussen ved siden af teamkammeraten, da hjulene låste på franskmandens racer. Danskeren blev skubbet af og måtte samtidigt undvige, som Hamilton faldt gennem feltet.

Muligvis for aggressivt af Romain Grosjean, som gerne ville snuppe en position efter en ellers god start fra ham. Muligvis bare noget, der sker på en første omgang, som man ikke kan planlægge sig ud af. Men der er helt sikkert på noget at snakke om for teamet efter løbet. Kevin Magnussen var i hvert fald rasende.

Efter niendepladsen og de to point hørte man ham sige på radioen:

- Vi gjorde et godt stykke arbejde. Men jeg er ikke glad, og I ved godt hvorfor. Det er ikke godt nok. I fortjener bedre.

Ferrari-triumf lige i hjertet af britisk motorsport. Foto: AP
Ferrari-triumf lige i hjertet af britisk motorsport. Foto: AP
 

På dansk 3+ lød Romain Grosjean også som en, der godt vidste, at den ikke var helt god.

- Vi sætter os ned i garagen og ser det hele, men for teamet må det ikke ske, konstaterede han.

Dommerne - inklusiv Tom Kristensen denne weekend - kiggede på situationen og fandt, at der var tale om en racing-hændelse.

- Stewards gennemgik videobeviser og fandt, at hændelsen foran de biler påvirkede dem begge og efterfølgende betød, at de begge kolliderede. Derfor tager stewards ingen handling, skriver de i deres kendelse.

Allerede efter første omgang var Kevin Magnussen faldet ned som tier, mens Romain Grosjean var 13'er. Samtidigt måtte den 25-årige dansker kæmpe med skader på bilen hele grandprixet som følge af sammenstødet.

Se også: Største faktor for Haas' succes: Den japanske magiker

Se også: Kevin imponerer: Vigtig sejr over Grosjean

Se også: Hamilton i VM-ekstase: Skal til Rusland - væk fra Formel 1

En safetycar efter et voldsomt crash af Marcus Ericsson gjorde sit til en underholdende slutning. Mange gik i pit; Mercedes og Haas var blandt dem, der blev ude.

Ved genstarten forsøgte Carlos Sainz en overhaling af Romain Grosjean, som endte med, at franskmanden kørte de to af. Ny safetycar, og efter den kom Kevin Magnussen hårdt under pres fra Fernando Alonso.

Danskeren var en overgang oppe som otter, mens spanieren igen spyede eder over radioen på grund af den måde, Kevin Magnussen forsvarede sig på. Til allersidst slap McLaren-stjernen dog forbi.

Netop brok fra kørerne og i særdeleshed Fernando Alonso behandlede Jason Watt i sin seneste klumme, hvor han kalder spanieren for Formel 1's svar på Neymar.

Tom Kristensen var racing steward denne weekend på Silverstone; Le Mans-legendens syn på dommergerningen kan du blive klogere på her.

Vettel var en glad mand efter dagens Grand Prix. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Christian Lundgaard gør sig klar til race i selskab med sin personlige træner Dennis Wounlund. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Renaults topboss overbevist: Christian klar til F1 i 2021

Kevin Magnussen i fuldt firspring på vejen ind til paddocken i Montreal. Foto: CHARLES COATES/Ritzau Scanpix Sport og Spil Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Romain Grosjean har en vis rutine i at komme tilbage fra svære stunder. Foto: Motorsport Images/Alamy Stock Photo/All Over Press Sport og Spil Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Sport og Spil Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Med dommer Tom i F1-kulissen: De skal køre hårdt, men fair!

168 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere