Annonce:
Annonce:

Tæt på F1-katastrofe: - Vanvittigt

Franske Esteban Ocon undgik lige nøjagtig at påkøre fotografer, der krydsede pitline mod afslutningen af grandprixet i Baku

×
Her er det ved at gå galt. Foto: TV3
Annonce:
Følg Formel 1

Det var ikke lige det, Esteban Ocon havde forventet at se, da han kørte i pit på næstsidste omgang af grandprixet i Baku søndag.

Alpine-køreren fik drejet sig gennem chikanerne ind til pitten, men kunne med det samme se, at der foran ham ikke var fri passage. Her var en gruppe fotografer nemlig på vej over pitlane - og en kollision nærmede sig faretruende.

- Det er ikke lige det, man vil se.

- Jeg forstår ikke, hvorfor de forbereder podiet og ceremonien, mens vi stadig kører ræs. Der er fortsat en omgang tilbage, og der er kørere, der ikke har været i pit, sagde Ocon efter løbet.

Her fastslog han, at det kunne være endt helt galt.

- Jeg kommer med 300 km/t og bremser meget sent og ser barrierer og mennesker over det hele. Det er vanvittigt. Det kunne have været en af de helt store i dag.

Den 26-årige franskmand skulle bremse ned til 80 km/t i pitten, og hans undvigelse ser komfortabelt ud på tv-billederne - men det var det ikke.

- Det var meget tæt på. Jeg blev nødt til at tage foden af gassen og trække mig - jeg ville ikke have været en af dem i mængden.

- Hvis jeg misser bremsepunktet, så kunne det være endt katastrofalt - så det var et vanvittigt øjeblik, siger Ocon.

Løbets stewards samlede efterfølgende personalet og indskærpede, at sikkerheden må være i top, og Den Internationale Motorsports Union (FIA) bekræftede efterfølgende, at 'de relevante procedurer er blevet opdateret for at undgå lignende hændelser i fremtiden.'

Esteban Ocon endte i øvrigt på løbets 15. plads.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... SE BILLEDERNE

Annonce:
Annonce: