Tæt på point: Dumhed blev dyr for Magnussen

Kevin Magnussen var tæt på point efter et hæsblæsende løb i Canada - en unødvendig straf hæmmer et ellers godt race

Følg Formel 1

MONTREAL (Ekstra Bladet): Søndagen er Kevin Magnussens dag. Han er en racer. Sådan tænker de om den 24-årige dansker hos Haas, og i Canadas Grand Prix gav han flere prøver på det.

Både med overhalinger og forsvar, mens præstationen skæmmes af endnu en unødvendig fem sekunders straf.

Fra en håbløs startposition som 18’er var point ellers inden for rækkevidde, mens løbet skulle have været et par omgange længere, før det var lykkes,

Han måtte nøjes med 12. pladsen, mens teamkammeraten Romain Grosjean lige sneg sig i pointene, da Fernando Alonsos motor stod af med tre omgange igen. Spanieren havde ellers kurs mod McLaren-Hondas første point.

Lewis Hamilton vandt for sjette gang i karrieren i Canada.

Efter sin skuffende kvalifikation talte Kevin Magnussen med store ord bag lukkede døre, fordi han følte kommunikation med teamet havde været for dårlig.

62861990.jpg
Hans frustrationer og skuffelse blev kanaliseret ud til en drømmestart på løbet, hvor alt flaskede sig for danskeren.

Hvor Magnussen har følt sig forfulgt af uheld denne sæson, gik tingene hans vej i den kaotiske start.

Der er nærmest garanti for safetycar under løbet i Montreal, og den blev første gang sendt ud allerede efter første omgang.

Ederne fløj over radioen fra Romain Grosjean, som udløste et harmonika-sammenstød, da Carlos Sainz kom ind foran ham. Toro Rossos spanier sendte sin racer i væggen og tog Felipe Massa med i købet.

Både Grosjean og Sainz var efterfølgende en tur til dommerne; hvor spanieren fik tre placeringers straf til næste løb for at forårsage crashet.

Max Verstappen fik egentlig en superstart, men klippede frontvingen af Sebastian Vettel og måtte tidligt udgå, mens Ferrari-stjernen skulle tidligt i pit.

K-mag.jpg
Så der fik midterfeltet endnu en placering foræret. Alene på starten vandt Kevin Magnussen fem pladser fra sin startposition som 18’er.

- Situationen ser lovende ud. Du og Wehrlein er de eneste på den modsatte strategi. Lovende, fik Kevin Magnussen at vide af sin løbsingeniør Giuliano Salvi, efter start-kaosset havde lagt sig.

Tyskeren begyndte fra pitlane efter sit crash under kvalifikation, og Sauber havde sammen med Kevin Magnussens side af garagen som de eneste valgt at sætte deres kørere på supersoft - alle andre startede på ultrasoft.

Den strategi gav mulighed for et langt tålmodigt første stint for så at kunne gå på det hurtigere ultrasoft-dæk til sidst med gode muligheder for at overhaler rivaler på langsommere dæk.  

Kevin Magnussen har været i uheldig i denne sæson, men han begår stadig nogle dumme fejl. I Canada kom han til at overhale Stoffel Vandoorne under en virtuel safetycar, og selv om han gav placeringen tilbage med det samme, så udløser den slags fem sekunders straf.

62861730.jpg
Den blev afviklet ved pitstoppet, så danskeren faldt fra tiendepladsen til 15. pladsen med en snes omgange på hurtigere dæk til at køre sig tilbage i pointene.

Straffen fik betydning, for danskeren lå lige bag Jolyon Palmer og Romain Grosjean, da det ternede flag kom ud. Han var klart hurtigere på dette tidspunkt, men løb tør for omgange.

Lewis Hamilton matchede lørdag sit idol Ayrton Sennas 65 pole-positioner i karrieren. Og briten konverterede den til sin sjette sejr i Canada.

Teamkammeraten Valtteri Bottas blev toer, efter Ferraris Sebastian Vettel fik sit løb ødelagt på grund af kollisionen med Max Verstappen i starten. Ferrari-stjernen nåede dog til sidst at køre sig op på fjerdepladsen.

Daniel Ricciardo rundede podiet af efter at have været under hårdt pres fra begge Force India-racere.

Og til glæde for det store hjemmepublikum scorede canadiske Lance Stroll sine første point i Formel 1 med en niendeplads.

TV: Se den dramatiske start her:

TV: Kevins træner: Sådan har vi arbejdet med hans raseri efter kvalifikationen:

F1 twitter

Haas-boss efter skidt Kevin-kval: Jeg tror ikke på uheld

Ærlig Watt erkender: Her tog jeg grueligt fejl

Kevin efter ny trafik-prop: Hårde lærepenge

Biludlejning hos Haas: Prisen på Kevins fredagsproblem

Følger Ferrari-ønske: Derfor sidder Kevin over

F1 Live resultater 2017

F1 Stilling 2017

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby