Tæt på super-bedrift i kval-drama: Kevin hæmmet af magisk vinge

Den lille T-vinge bag på Kevin Magnussens Haas-racer brækkede af, hvilket forstyrrede danskerens kvalifikation

Kevin Magnussen forklarer situationen med den magiske vinge ...

Marginalerne var endnu en weekend mod det lille Haas-team.

Romain Grosjean overstyrede sig gennem Suzukas berømte S-kurve og ind barrieren, og i den danske side af garagen hæmmede et mindre teknisk problem tidtagningen.

Udover Sauber-kørerne og Pierre Gasly er Kevin Magnussen den eneste kører på gridden, som stadig har sit første besøg i Q3 til gode i denne sæson.

I Japan var Fernando Alonso kun godt to tiendedele forude på tiendepladsen. Og danskerens kvalifikation alt andet end optimal.

Over radioen kunne man gentagne gange høre diskussioner om indstillinger af vingerne. Det skyldtes, at den lille T-vinge - eller magiske vinge, som man kalder den hos Haas - var brækket af, fortalte Kevin Magnussen efterfølgende til 3+. 

- Jeg kom lidt ud af rytmen, men synes alligevel, vi fik det bedste ud af det i sidste forsøg. Det er stadig irriterende; når det er så tæt, vil man gerne have, at alt havde kørt fuldstændigt efter bogen, siger han.

Efter de mange gridstraffe for motor- og gearkasseskift rykker Kevin Magnussen en placering frem til 12. pladsen. Skråt foran holder Nico Hülkenberg - og i rækken foran Stoffel Vandoorne samt Kimi Räikkönen..

Uanset set hvad er det bedre end forventet, konstaterer den nu 25-årige dansker i Haas' kvalifikationsrapport.

- Vi har været stærkere denne weekend. Allerede fra begyndelsen fredag føltes bilen mere i live. Det skyldtes til dels lavere banetemperaturer, så dækkene virker lidt bedre, eller de er i hvert fald nemmere at bruge uden, at de overopheder.

Netop dæktemperaturer var det helt store problem for begge Haas-kørere sidste lørdag i Malyasia.

- Hvis du er bagud på downforce eller greb, overopheder de ikke så meget, når det er køligt ligesom her. Det skubbede os lidt tættere på midterfeltet. Vi forventede at slutte 16 og 17 i tidtagningen, og jeg er 13'er, der bliver forfremmet til 12'er. Så det kan jeg ikke være utilfreds med.

- Vi er stadig tæt på pointene; vi må se, om jeg kan score et par enkelte, siger danskeren.

Sådan sluttede kvalifikationen for Romain Grosjean. Foto: AP
Sådan sluttede kvalifikationen for Romain Grosjean. Foto: AP
 

Som det ser ud efter tidtagningen starter Romain Grosjean som 13'er, men teamchefen Günther Steiner er lidt bekymret for racerens tilstand efter uheldet.

- En barsk dag igen, men det ser ud til, at Kevin starter 12'er. Det er ikke en dårlig startposition her. Vi må se med Romain, hvor stor skaden er på hans bil, og om vi bliver nødt til at skifte noget, som vil give os en straf.

- Ellers en hård dag for hele teamet. Heldet er ikke på vores side i øjeblikket, men det vil skifte. Vi skal bare kigge frem og blive klar til løbet og forsøge at få mindst en bil i pointene, siger Steiner.

Japans Grand Prix køres fra søndag klokken 07.00 dansk tid - følg med live på ekstrabladet.dk

Her ryger Grosjean i barrieren under kvalifikationen:

Se også: Snyder Renault? F1-teams tossede over kontroversiel boss

Se også: Kevin vinder på teamkammerats kæmpe-crash

Se også: Ydmyget på hjemmebane: Straffe hjælper Kevin og Haas

Se også: Fem løb tilbage: Nu er de bekymrede hos Haas

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen