Tætpakket Haas-program: Denne opgave er vigtigst

Efter sidste uges dårlige vejr har alle teams måtte revurdere deres testplaner. Mange kilometer og driftsikkerhed har førsteprioritet hos Haas-teamet

Følg Formel 1

MONTMELÓ (Ekstra Bladet): ‘Få så mange omgange på bilen og få den til at holde’.

Svaret fra Kevin Magnussen er ganske enkelt på spørgsmålet om, hvad Haas’ vigtigste opgaver er i de sidste testdage.

Håber du på, at alle teams tager et par skud med kun dampe i tanken påmonteret de blødeste dæk, som kan fungere på Circuit de Barcelona-Catalunya, risikerer du at blive skuffet.

Fokus er andetsteds, gentager også Günther Steiner.

- Det er at få en god forståelse af bilen, hvad angår setup. Og så skal vi prøve at få kørt så mange omgange som muligt, siger Haas-teamchefen til Ekstra Bladet.

- Hvis vi får problemer med bilen og laver ændringer, så er det at vide så meget om dem, før vi tager til Australien.

Teamchef Günther Steiner er forsigtig optimist efter, hvad han har sat i Barcelona. Foto: Jan Sommer
Teamchef Günther Steiner er forsigtig optimist efter, hvad han har sat i Barcelona. Foto: Jan Sommer
 

Eksempelvis konstaterede Haas allerede i sidste uge, at ERS-systemet blev for varmt, hvilket kostede banetid for Kevin Magnussen tirsdag. Løsningen er kendt og undervejs, siger teamet.  

McLaren brød sammen to gange på anden testuges første dag. Allerede onsdag, da Fernando Alonso satte sig bag rattet, kunne man spotte ny udluftning, hvor motoren tidligere blev for varm. To timer og 46 omgange senere kunne teamet så konstatere, at den løsning næppe var god nok, da raceren igen stoppede med røg ud af motoren.

Sådanne problemer handler test i den grad om.

Hos Haas mangler man også fulde løbssimulationer for at sikre, at kølingen til CI-bremserne er, som den skal være. Lige bremser er et emne, ingen hos det lille team ønsker at tale om i 2018 …

Stadig lidt for snedige? F1-boss frygter motorfusk

Danske Formel 1-fans snydt i lækker lancering

Endelig er det blevet rigtigt testvejr i Spanien. Med solskin og banetemperaturer på 25-30 grader. Foto: imago/Action Plus/All Over Press
Endelig er det blevet rigtigt testvejr i Spanien. Med solskin og banetemperaturer på 25-30 grader. Foto: imago/Action Plus/All Over Press

Efter Haas-mareridt: Alt vendte for Kevin

Trods vejr-fadæse: Oplagt alternativ skader Haas og de andre små teams

Selv om det gerne måtte være endnu varmere i Spanien, end tilfældet er, byder denne uge på noget mere brugbar test for alle teams.

- Forholdene er noget mere repræsentative. Det er stadig ikke helt varmt nok til at være 100 procent, men bilen ændrede sig fra sidste uge til nu, og det er fordi temperaturerne er anderledes, så dækkene er tættere på at fungere optimalt, forklarer Kevin Magnussen.

- Vi får et klarere billede af, hvad den er i stand til. Vi kan helt sikkert lære mere i denne uge. Ind til videre får vi, hvad vi har forventet af bilen, og vi er begyndt at arbejde rigtigt med den. Få kørt nogle kilometer og lave andet end systemtjek og aero-mapping, siger danskeren.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+