Tak for gaven, Kevin

En god kvalifikation i Bahrain var et vigtigt moralboost for Haas-teamet, og alt hvad teamchef, Günther Steiner, ønskede sig i 53 års fødselsdagsgave

BAHRAIN (Ekstra Bladet): En time efter Kevin Magnussen havde kvalificeret sig til Bahrains Grand Prix som syver, blev Günther Steiner overrasket i Haas’ hovedkvarter i paddocken.

Mens teamet var i gang med aftensmaden, blev der sunget fødselsdagssang for teamchefen, der lørdag fylder 53 år.

Han pustede lysene ud og tog ordet.

- I har allerede givet mig min gave i kvalifikationen. Jeg behøver ikke andet, sagde Steiner og fulgte op med en lille peptalk, hvor han takkede alle i teamet for et stort stykke arbejde denne weekend.

Fødselsdagen ville have helt perfekt, hvis Romain Grosjean også have nået top ti.

- Der er blandede følelser, men Kevins præstation viste, at hvad vi gjorde i Australien var ægte. Vi fik det bare ikke ud af Romain denne gang, sagde han, da Ekstra Bladet talte med ham lidt senere.

- Generelt er vi glade, og efter hvad der skete sidste gang, er det et moralboost for gutterne. I det mindste har vi én bil i top-ti, og jeg tror rent faktisk, at vi også kan få Romain ind i pointene.

doc6zm24vlmr7mzl7036en.jpg 

Franskmanden ramte ikke helt setuppet på sin bil samtidigt med, at han ikke fik dækkene ind i det rigtige vindue til de hurtige forsøg. Når bilen understyrer, har den franske perfektionist svært ved at sætte en omgang sammen.

- Det var ikke kun på grund af setuppet. Det var problemer med udomgangen, hvor han ikke fik dækkene ind i vinduet. Romain er ikke glad; han ved, at han ikke er et sekund langsommere i en bil, som han er tilfreds med. Men det sker, siger Steiner.  

doc6zm24v1njhzmce5bol9.jpg 

F1's fremtid afsløret: Gode nyheder for Haas

Kæk Kevin med perfekt angreb: Lige i kuglerne …

Efter pitstop-fadæse: Ny opstilling hos Haas

Alligevel var det marginaler, der knockoutede ham. Fernando Alonso blev noteret for præcist samme tid.

- Hvis vi kigger på det filosofisk. Vi havde samme tid som bil nummer 15 bare to minutter senere og ryger ud af Q1 på den bekostning. Hvad kan du gøre? Uheldene må stoppe på et tidspunkt. En tusindedel bedre, vi er videre, og så ved man aldrig, hvad der kan ske. Lige som pitstoppene i sidste uge. Forhåbentligt er vi nu ovre det, siger Steiner.

Romain Grosjean famlede lidt rundt under træningerne med at finde det rigtige setup - og det lykkedes aldrig.

- Vi gik efter to forskellige filosofier. Ikke vildt forskellige, men lidt. Kevin gjorde det supergodt i kvalifikationen og var glad for sin bil. Jeg havde ikke meget greb, og jeg ved ikke helt hvorfor. Det kigger vi på, siger franskmanden til Ekstra Bladet.

Hele historien bag Haas' vintermirakel

Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

Kæmpe Formel 1-debat: Snyder Haas - eller klynker konkurrenterne

Magnussen imponerede igen til tidtagningen:

F1 Live resultater 2018

51 kommentarer
Vis kommentarer