Teamchef kæmpede for at beholde Kevín: Nu er han fyret

Magtkampen hos Renault har fået endnu et offer

Kevin Magnussens loyale støtte hos Renault, teamchef Frédéric Vasseur er færdig hos Renault efter at have tabt en magtkamp (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussens loyale støtte hos Renault, teamchef Frédéric Vasseur er færdig hos Renault efter at have tabt en magtkamp (Foto: Jan Sommer)

Først Kevin Magnussen og nu teamchef Frédéric Vasseur.

Danskerens brud med det genopståede franske vinderteam har fået endnu 'et offer'.

Magtkampen hos Renault har udløst en fyreseddel til den populære og sympatiske teamchef, som meget længe kæmpede for at beholde danskeren i den gule racer.

Efter udsættelse på udsættelse omkring en ny aftale mistede Kevin Magnussen og hans rådgivere tålmodigheden og valgte i stedet at skifte til det amerikanske Haas team.

Renault har annonceret, at Frédéric Vasseur vil stoppe her og nu, mens hans 'rival', Cyril Abiteboul skal køre teamet videre sammen med den øverste direktør i Renault Sport Racing, Jérome Stoll.

Hvordan det skal ske vil blive afsløret, at Renault om kort tid har præsentation til den nye sæson.

Den samme Cyril Abiteboul gik imod Frédéric Vasseurs ønske om at beholde både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer som Renault- kørere i 2017, mens den tidligere chef for det lukkede Caterham F1-mandskab ville skifte dem begge ud.

Det endte i et kompromis, hvor Force Indias tysker, Nico Hülkenberg, der godt nok har vundet 24 timers løb i Le Mans, men aldrig været i nærheden af en sejr i Formel 1, kom ind som ny kører, mens Jolyon Palmer som bekendt vil lov at fortsætte.

Frédéric Vasseur har i følge en pressemeddelelse fra Renault forpligtet sig til at fortsætte 'det gode samarbejde', altså holde mund om uenigheden mellem ham og Cyril Abiteboul og hvad der ellers sker af 'sjove ting' hos det franske mandskab, der har svært ved at finde sine ben i relanceringen og genopbygningen af det tidligere så stolte Renault-mandskab.

Midt i Renaults første svære come back sæson blev den nu forhenværende Frédéric Vasseur forfremmet fra racing director til teamchef, mens Cyril Abiteboul blev sendt til Storbritannien til teametss hovedkvarter i Enstone udenfor Oxford for at få styr på fabrikken, som bl. a. haltede bagefter med at få opgraderet den tidligere Lotus-racer.

Sidstnævnte var oprindeligt ansat til at sørge for kontakten mellem Renault og den største 'motorkunde', Red Bull, så han har virkeligt formået at mase sig frem.

Frédéric Vasseur blev oprindeligt lanceret som lidt af et kup, da han som teamchef for det franske GP 2-team ART har ført frem navne som verdensmester Nico Rosberg, eks-verdensmester Lewis Hamilton, Valtteri Bottas.

Det var et team, som han har stået i spidsen for sammen med Nicolas Todt, som udover at være søn af motorpræsident Jean Todt også er manager for flere af kørerne i Formel 1.

Se også: Renault-chef: Kevins bedrift var en milepæl

Foto: Grand Prix Photo Sport og Spil Kæmpe Kevin-interview: Sådan bedømmer jeg min sæson

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Hele historien: Derfor endte Kevins franske romance

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere