Teamejeren peger fingre: Miserabel sæsonstart

Heller ikke Gene Haas er videre imponeret over det produkt, han køber hos dækleverandøren Pirelli

Ekstra Bladets udsendte vender Spaniens Grand Prix og ser frem mod Monaco.

Haas-teamet fik sidste weekend endelig to biler i pointene i samme løb. Den nuværende sjetteplads i konstruktør-VM stiller dog ikke teamejer Gene Haas tilfreds.

Ligesom sin teamchef Günther Steiner er han svært frustreret over, hvor stor en rolle de drilske Pirelli-dæk spiller.

- Jeg synes, vi har fået en miserabel start på sæsonen. Vi har kvalificeret os godt, hvilket viser, at vi kan være hurtige på en omgang eller to. Men så taber vi dæktemperatur, og når dækkene bliver for kolde, forsvinder bilen nogle gange, sagde amerikaneren til motorsport.com lige efter Spaniens Grand Prix.

- Det var varmere i dag, og vi havde ikke det problem, men selv med Grosjean ved genstarten, var hans dæk lidt for kolde, men et par omgange senere var han igen oppe i hastighed. Det er yderst kritisk at have styr på dækkene.

Gene Haas er frustreret. Foto: Jan Sommer
Gene Haas er frustreret. Foto: Jan Sommer
 

- Det lader til at være op til held, om man får dækket ind i den rigtige temperatur-zone. Det ville være rart, hvis Pirelli kunne lave dem, så de ikke var helt så følsomme, siger han.

- Vi spiller et spil med et termometer, ikke racerbiler!

Samtlige teams har udfordringer med 2019-generationen af Pirelli-dæk. Problemerne har været størst for Haas-teamet, som på visse typer baner ikke er i stand til at få dækket op i rette arbejdstemperatur.

Günther Steiner tordnede for nyligt mod Pirelli, fordi han mener, at moderne Formel 1 handler for meget om dæk og for lidt om racing.

13. pladser er ikke meget bevendt for et team med Haas' ambitioner. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix Formel 1 - 29. apr. 2019 - kl. 07:21 Skuffet Haas-boss: Det her er ikke Formel 1

Foto: Ritzau Scanpix Formel 1 - 14. maj. 2019 - kl. 14:36 Ikonisk Formel 1-comeback

Se også: Haas-ejer holdt vejret: Kunne have endt i katastrofe

Pirellichef Mario Isola afviser kritikken.

- Sidste år, da vi udviklede det nuværende produkt, blev vi bedt om lave et, som ikke skaber vabler på dækkene. Som I husker havde vi sidste år problemer med, hvor overfladen overopheder. Det var et klart ønske fra kørerne. Grundlæggende er vores dæk udviklet med det for øje, sagde Isola på en pressekonference i Barcelona.

To italienske mænd med vidt forskellige syn på kvaliteten af Pirellis 2019-dæk. Det er Mario Isola til højre. Foto: Jan Sommer
To italienske mænd med vidt forskellige syn på kvaliteten af Pirellis 2019-dæk. Det er Mario Isola til højre. Foto: Jan Sommer
 

- I Bahrain. Okay, jeg havde en snak med Günther. Jeg kender deres situation, og jeg håber, de finder en løsning, men jeg kan ikke sige, at det er et fælles problem for alle. I Baku - på grund af banens særlige karakteristik - er det lidt sværere at holde for- og bagdæk i det rette arbejdsvindue, siger Pirelli-chefen.

Romain Grosjean var godt knotten bagefter. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Barcelona: Konflikt spirer mellem Kevin og Romain

Sport og Spil De hånede Emilies F1-drøm: - Succes er den bedste hævn

Kevin Magnussens overhaling skabte røre i Haas. Foto: Jan Sommer, Fast Freelance, EB Sport og Spil Watt fælder dom: Kevin-gyser bliver ikke glemt

1 af 2 
2 af 2 
38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere