Teamordre lurede hos Haas: Så fik Kevin nok

Haas overvejede at lukke Romain Grosjean forbi Kevin Magnussen: - Jeg tænkte, næh, det skal vi ikke, siger danskeren, som herefter satte et afgørende angreb ind på Felipe Massa

'GOOD BOY!': Her blæser Magnussen forbi Massa.

Verdensmesterskabet har Lewis Hamilton stort set sikret, efter et defekt tændrør ødelagde Sebastian Vettels løb, før det for alvor kom i gang.

Udover den dramatiske start på Japans Grand Prix var det småt med ophidsende episoder på Suzuka, hvorfor Kevin Magnussens dyk indenom Felipe Massa tiltrak masser af opmærksom fra tv-holdene efterfølgende.

Suzuka er smal og notorisk svær at overhale på, og den dristige manøvre sikrede ottende- og niendepladsen til Haas. Mange nationaliteter skulle høre den 25-årige danskers tanker, og de fik samme version:

- Jeg kunne ikke komme forbi sving et, men lagde mærke til, at han ikke pressede den så meget lige mellem et og to, så jeg tænkte, at jeg kunne smide den indenom i sving to.

Begge Haas-racere var et lille sekund hurtigere end Williams’ brasilianer, der slet ikke kunne få sine dæk til at fungere. Kevin Magnussen lå længe og brændte dæk af i sine forsøg på at komme forbi.

Til 3+ forklarede danskeren, hvad der fik ham til at sætte det afgørende stød ind: Teamet var på nippet til en teamordre.

- Jeg vidste godt, at der ville være en risiko, men teamet begyndte at snakke om, at vi skulle lade Romain prøve.

- Jeg tænkte, næh, det skal vi ikke. Det virkede heldigvis, og det er jeg superglad for, siger Magnussen.

- Jeg havde det sådan, at Romain var ikke hurtigere mig. Det var kun, fordi jeg ikke kunne komme forbi Massa, at han var så tæt på.

Heldet var med danskeren i starten. Efter omstændighederne kom han godt fra land og vandt to positioner. Men det kunne nemt have gået galt, for motoren var i en forkert indstilling. Da lamperne blev slukket, stod den til formationsomgang i stedet for løbsstart, og så er der 100 hestekræfter mindre at lege med.

Heldigvis for Kevin Magnussen ramte han koblingspunktet lige i måsen, så den fejltagelse blev ikke dyr.

Kevin Magnussen overhaling af Felipe Massa gav også mulighed for, at Romain Grosjean kunne komme forbi. Foto: imago/HochZwei/All Over Press
Kevin Magnussen overhaling af Felipe Massa gav også mulighed for, at Romain Grosjean kunne komme forbi. Foto: imago/HochZwei/All Over Press
 

Felipe Massa var ikke helt tilfreds med overhalingen fra Kevin Magnussen og efterfølgende Romain Grosjean. Lidt ’tricky’ og ’mærkelig’ synes den gamle brasilianer, mens alle andre var i gang med at rose danskerens modige manøvre.

- Vi var langsommere, end vi burde være. Det var et svært race for mig; jeg kæmpede med Haas-racerne, og til sidst kom de forbi i et lidt tricky move. Jeg skal lige se den på tv, men hvis de ikke havde gjort det der, var det sket på et andet sted, sagde brasilianeren til blandt andre 3+.

Han blev fuldstændigt overrasket, da Kevin Magnussen strøg indenom og snittede hans hjul.

- Jeg kunne ikke se noget, for mit højre bakspejl virkede ikke. Jeg kørte sving et, og i sving to følte jeg pludselig, at han rørte min bil. Jeg forventede ikke, at han var der. Den virker lidt mærkelig, mener Massa.

Ifølge Williams-køreren var Haas-duoen dog et lille sekund hurtigere end ham og derfor meget svære at holde bag sig.

Årets overhaling: Kiesa analyserer Massa-manøvren:

Se den fede start på Suzuka:

Se også: Renault fik ram på Palmer: Stopper før tid

Foto: AP Sport og Spil Kevin på kant med F1's alfahanner

Se også: Snyder Renault? F1-teams tossede over kontroversiel boss

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen