Tidligere F1-verdensmester har mistet troen: Teamet er dødt

Jacques Villeneuve fælder en hård dom over Williams' nuværende forfatning og teamets fremtid

Ikke alle mener, at Kevin Magnussen kører lige godt. Se selv her

i 1997 kørte Jacques Villeneuve VM-titlen hjem i en Williams-racer, men siden har ingen kørere gjort ham kunsten efter hos det britiske team.

Der er blevet skiftet motor-enheder og besætning i bilerne adskillige gange, men endnu er den succes-formel, der skal til for at sikre et nyt verdensmesterskab, endnu ikke fundet.

Jacques Villeneuve har ikke megen tro på sit tidligere team, Williams, hvem han vandt VM med i 1997. Foto: AP
Jacques Villeneuve har ikke megen tro på sit tidligere team, Williams, hvem han vandt VM med i 1997. Foto: AP
 

I denne sæson har resultaterne  været tæt på håbløse. Kun fire point har teamet scoret som følge af Lance Strolls 8. plads i Aserbajdsjan, mens den anden Williams-kører, Sergej Sirotkin, end ikke er kommet på pointtavlen.

Skal man tro Jacques Villeneuve, er der intet tegn på bedring at spore. Hverken på den lange bane eller i denne sæson. Det fortæller han i et interview med motorsport.com.

- Nej. Teamet er dødt.  Der er ingen ledelse. Man stod foran et valg (tilbage i 2013, red.), hvor der skulle udnævnes ny teamchef. Og de satte Claire (Williams, red.) på posten i stedet for Jonathan (Williams, red.) En kæmpe fejl. Det er tydeligt, for man kan bare se, hvor holdet står nu, siger VIlleneuve.

Helt jammerligt har det dog langt fra været i de seneste år. Med god hjælp fra Mercedes-motorer lykkedes det teamet at slutte på 3. pladsen i konstruktørernes VM to år i træk i 2014 og 2015, mens holdet blev nummer fem i 2016.

Men tredjepladser giver ingen titler, og Villeneuve mener ikke at de gode resultater for et par år siden er sigende for teamets virkelige niveau. Canadierens holdning er, at de har toppet, og det går kun nedad ...

- De bliver nødt til at indrømme, at de er på røven. Jeg ved ikke, hvordan teamet kan komme sig. Jeg kan simpelthen bare ikke se det for mig, siger VIlleneuve.

- Hvis du har to kørere uden erfaring, hjælper det ikke. Ikke på et hold som dette, siger han med henvisning til Lance Stroll og Sergej Sirotkin, som til sammen har kørt 40 grandprixer.

Se også: F1-kører frustreret over straffe: Forskel på om du er Kevin eller Alonso

Kevin Magnussen får fine karakterer efter sin niendeplads på Silverstone. Foto: All Over Press Formel 1 - 10. jul. 2018 - kl. 09:13 Haas blandt taberne - men Kevin får international ros

Foto: AP
Foto: AP
 

33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere