Tidligere Lotus-dansker: Formel 1-comeback er rigtig stort

Racerkøreren Marco Sørensen glæder sig over, at pilen peger imod et Formel 1-comeback til Kevin Magnussen

Marco Sørensen har selv været inde og snuse til Formel 1, men han satte drømmen på pause sidste år for at koncentrere sig om andre klasser. (Foto: Jan Sommer)
Marco Sørensen har selv været inde og snuse til Formel 1, men han satte drømmen på pause sidste år for at koncentrere sig om andre klasser. (Foto: Jan Sommer)

Selv har han aldrig lagt skjul på, at det var den store drøm at slå sit navn fast i Formel 1. Og Marco Sørensen har da også været godt på vej imod det forjættede land.

Men selv om den 25-årige danske racerkører ind til december i fjor var tilknyttet Lotus, hvor han blandt andet vandt et GP2-grandprix i 2014, valgte han året efter at sadle om. Nordjyden satte ambitionen om Formel 1 på pause til fordel for andre projekter inden for motorsporten.

Han glæder sig dog over, at Kevin Magnussen med det forestående skifte til Renault igen ser ud til at åbne den dør, Sørensen selv har forsøgt at bryde igennem uden held.

- Det er dejligt for ham og dansk motorsport. Det er rigtig stort. Vejen til Formel 1 går igennem et nåleøje, men det er ikke kun op til talentet. Har du rigtig mange penge med, bliver nåleøjet åbnet gevaldigt til et stort hul, siger Sørensen til Ekstra Bladet.

Kevin Magnussen er snublende tæt på et comeback i Formel 1. (Foto: All Over Press) Formel 1 - 29. jan. 2016 - kl. 06:59 Manden bag afsløringen: Derfor bliver det Kevin

Af samme grund er det ekstra imponerende, at en dansker nu formentlig snart igen er at finde i verdens fornemmeste motorsportsklasse.

Var man i tvivl om vanskelighederne ved at lykkes med det projekt uden mange sponsor-kroner i baghånden, udlagde Sørensen selv teksten i et interview med DR Sporten sidste sommer.

- Nu har jeg stået og kigger ind i nøglehullet til Formel 1 i rigtigt lang tid, og jeg har været ved at sparke døren ind et par gange, men det er ikke lykkedes, fortalte Sørensen dengang.

- Det er også derfor, at min beslutning går på, at det er vigtigere for mig lige pt. at fokusere på noget andet og starte på en frisk, siagde han.

Det samme skal Kevin Magnussen her i 2016. Og det kan meget vel blive en begyndelse på noget meget stort. I første omgang er der dog mange ubekendte i forhold til Renault, som er tilbage i Formel 1 som fabriksteam efter fem års fravær.

Derfor er det også svært at spå om, hvorvidt Magnussen vil opleve sportslig succes i dette år, der efter alt at dømme altså byder på et imødeset comeback.

- Det bliver superfedt, hvis Kevin får det sæde. Men nu må vi se, hvad der skal ske. For ham kommer det hovedsagligt til at handle om, hvorvidt Renault kommer til at levere en ordentlig motor, siger Sørensen.

Lad os få mere champagnesprøjt fra Kevin Magnussen. Foto: Jan Sommer Allan Olsen - 29. jan. 2016 - kl. 16:43 Vi mangler dig, Kevin!

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere