Tidligere McLaren-boss: Kimi hader Ron Dennis af hjertet

Tidligere McLaren-boss Martin Whitmarsh fortæller, hvor frustrerende det kan være at arbejde sammen med The Iceman

Kimi Räikkönen (t.v.) og Ron Dennis i 2004 - finnen var ikke nogen stor fan af McLaren-ejeren, afslører Martin Whitmarsh. (Foto: AP)
Kimi Räikkönen (t.v.) og Ron Dennis i 2004 - finnen var ikke nogen stor fan af McLaren-ejeren, afslører Martin Whitmarsh. (Foto: AP)

Det må henfalde under sladderspalterne i Formel 1-verdenen, hvad den tidligere McLaren-boss Martin Whitmarsh har afsløret om Kimi Räikkönen. Men interessant er det under alle omstændigheder.

Måske er det Whitmarsh' måde at sige 'tak for sidst' til McLaren-ejeren Ron Dennis, der fik ham presset ud af holdet i 2014, men Whitmarsh afslører, at Kimi Räikkönen er meget lidt glad for Ron Dennis.

Se også: Beslutning tæt på: Lokker Button med sportsvogne

Finnen kørte for McLaren fra 2002 til 2006, og igen i 2010 forsøgte Whitmarsh at hente 2007-verdensmesteren ind til holdet.

- Selvom Kimi hader Ron Dennis af hjertet, har jeg altid haft det ok med ham, og jeg overvejede at hente ham ind igen, efter han blev skubbet ud af Ferrari i slutningen af 2009, fortæller Whitmarsh i et interview med engelske Motor Sport Magazine.

- Vi lå i forhandlinger med hans manager, men de var lidt ... økonomisk ambitiøse, og så blev Jenson (Button) ledig, og så faldt alt på plads, forklarer Whitmarsh, der mener, at Kimi Räikkönen har spildt sit kæmpetalent.

- Kimi er dybt frustrerende, fordi han er så intelligent og kører så stærkt - det pisser en fuldstændig af, at han har spildt det. Han har ikke udlevet sit potentiale - og han kommer ikke til at gøre det nu, hvilket er en stor skam, siger Whitmarsh om den 35-årige finne.

Se også: Teamchef vil lukke dør for Kevin

- Han er meget insigtsfuld, har en tør form for humor, jeg kan virkelig godt lide ham, siger Whitmarsh og kommer med et eksempel fra 2005-sæsonen.

- Jeg husker, at vi var i Montreal et år, og der var løb to weekender i træk - vi skulle køre i Indianapolis ugen efter. Søndag aften ville han flyve til Vegas for at feste med sine venner.

- I de dage var det vildt vigtigt at starte i første række, ikke sandt? Der blev ikke overhalet meget. Jeg sagde: 'Hvis du om seks dage misser pole position på Indianapolis med fem tusindedele af et sekund - hvilket kan ske - og du har fløjet fra Montreal til Vegas, ind i en anden tidszone, har drukket nogle drinks og holdt en fest eller to, før du fløj op til Indianapolis, ville du så ikke sparke dig selv fucking hårdt?'

- Han smilede til mig og nikkede - han sagde det ikke, men han lod til at være enig - og en time senere fløj han til Vegas! Mens han kæmpede om mesterskabet!

Räikkönen endte med at blive nummer to i VM-serien efter Fernando Alonso det år.

57-årige Martin Whitmarsh er nu om dage direktør for et hold i America's Cup-sejladserne. Kimi Räikkönen underskrev for nylig en ny et-årig kontrakt med Ferrari, hvorefter forventningen er, at unge Max Verstappen overtager Ferrari-rattet i 2017.

Se også: Bekymret Big Mag: Ikke fedt at være Kevin

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

10 kommentarer
Vis kommentarer