Tidligere verdensmester om 'sjov' F1-krig: Jeg forstår Vettel

Jacques Villeneuve kan godt forstå, at Sebastian Vettel blev provokeret af Lewis Hamilton under GP'et i Baku

Følg Formel 1

Der var drama for alle pengene - og lidt til - da der søndag blev kørt Formel 1 grandprix i aserbajdsjanske Baku.

Australske Daniel Ricciardo vandt, mens danske Kevin Magnussen snuppede en flot syvendeplads.

Det var dog det seneste kapitel i striden mellem de to VM-bejlere Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, der trak overskrifter efter løbet.

Kæmpe-bøde til teenageren: Verstappens tavshed koster ham dyrt

Her kørte en rasende Vettel ind i den engelske verdensmester, mens safety car var på banen, fordi han mente, at Hamilton havde testet bremserne umiddelbart foran tyskeren.

Det kostede Sebastian Vettel en 10 sekunders 'stop and go'-straf, som han bestemt ikke var enig i.

- Den førende dikterer farten, men som vi kommer ud af svinget, accelerer han og bremser derefter så meget, at jeg ikke kunne stoppe i tide. Jeg synes ikke, det var nødvendigt. Jeg tror ikke, det var med vilje, at han bremse-testede mig; jeg tror ikke, han er den type. Men sådan endte det, lød det fra Sebastian Vettel, mens Lewis Hamilton ikke overraskende så anderledes på situationen.

- Hvis han vil bevise, han er en mand, burde vi gøre det uden for bilerne. Ansigt til ansigt, lød den første, krigeriske udmelding, inden verdensmesteren efterfølgende besindede sig en anelse.

- Jeg synes, det er en skændsel. For at være helt ærlig: Jeg synes, han vanærede sig selv i dag. Jeg synes, han kører farligt med risiko for en anden kører, konstaterede briten.

'Stjernekrigen' har siden fyldt godt hos alverdens motorsportsmedier, der nyder dramatikken.

Og nu bidrager den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve til polemikken med en støtte-erklæring til Vettel, der ellers har fået skurkerollen af de fleste iagttagere.

Han synes ikke, at manøvren, hvor Vettel kørte ind i Hamilton, er så slem, som den blev gjort til.

Tværtimod viser den bare, at chaufførerne er mennesker af kød og blod, siger canadieren, der mener, at reaktionerne på Vettels påkørsel af kollegaen er vildt overdrevne.

Og han mener slet ikke, den kan sammenlignes med sin egne legendariske sammenstød med Michael Schumacher i 1997, der endte med, at tyskeren røg ud af det års serie. En serie, der blev vundet af netop Villeneuve.

- Det var helt anderledes. De kørte med 16 kilometer i timen, hvem interesserer sig for det?, spørger Villeneuve i Autosport.

- Selvfølgelig var det ikke kønt, men i sidste ende testede Lewis sine bremser på ham. Jeg er en kører, jeg har selv været der. Når en anden kører gjorde det mod mig, ville jeg gøre det samme, som Seb gjorde. Han fik en straf. Som jeg forstår det, fik han den største, han kunne få i forhold til de nye regler, siger Jacques Villeneuve, der tilsyneladende ser bort fra, at FIA's telemetriske undersøgelser har vist, at Lewis Hamilton ikke testede bremserne.

Kiesa: Det er Vettels egen fejl:

Til gengæld tror canadieren ikke på, at Sebastian Vettel kørte ind i Lewis Hamilton med vilje.

- Jeg tror ikke, han forsøgte at ramme ham. Han havde den ene hånd på rettet, mens han pegede og så på ham. Du rammer ikke nogen med hjulene vendt på den måde - og med en hånd, så ødelægger du din egen bil. Hvis du vil ramme nogen, har du begge hænder på rattet, vurderer Jacques Villeneuve, der nyder den aktuelle krig i Formel 1-toppen.

- På en måde nyder jeg at se, at kørerne har følelser. Det er godt, det er sjovt. Vi har to gutter, der slås om mesterskabet og bliver vrede på hinanden. I sidste ende var der ingen, der kom til  skade, så hvad er problemet? Det er godt tv og det er godt at se, at de så tændte. Det er meget bedre end at se Lewis bede Bottas om at trække Vettels fart ned. Det var pinligt, lyder dommen fra den tidligere mester.

Han er dog enig i straffen til Sebastian Vettel, men efterlyser en mere konsistent linje.

- Bottas fik ikke en straf for at køre ind i Kimi (Räikkönen, red.). De burde tillade racerløb og fejl. Jeg er glad for, at der ikke blev uddelt en straf, men så skulle andre heller ikke få dem, siger han.

Næste afdeling i GP-serien køres i Østrig 9. juli.

Hamilton raser videre mod 'ulækre' Vettel: Vi skal ikke tale sammen!

Belønnes for pragtpræstation: De store hylder Kevin

VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

Snusede til podiet: Kevins kaotiske kanonløb

 

Får Vettel karantæne?:

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby