Tidsstraf kostede sejren: Ferrari opgiver appel

En tidsstraf på fem sekunder kostede søndag Sebastian Vettel sejren i Formel 1-grandprixet i Montréal

En tydeligt mellemfornøjet Sebastian Vettel ovenpå tidsstraffen. Foto: Dan Istitene/Ritzau Scanpix
En tydeligt mellemfornøjet Sebastian Vettel ovenpå tidsstraffen. Foto: Dan Istitene/Ritzau Scanpix

Formel 1-holdet Ferrari dropper planerne om at appellere den tidsstraf, der søndag kostede holdet sejren i grandprixet i Montréal i Monaco.

Det bekræfter det italienske hold fredag ifølge nyhedsbureauet AFP og Formel 1's officielle hjemmeside.

Ferrari siger samtidig, at holdet stadig vil overveje at få en officiel revurdering fra Den Internationale Motorsportsunion (FIA) af den episode, der kostede tidsstraffen.

Ferraris Sebastian Vettel kørte først over målstregen i Montréal, men på grund af en tidsstraf på fem sekunder, måtte tyskeren overlade førstepladsen til Lewis Hamilton (Mercedes).

Tidsstraffen kom på grund af en episode mod slutningen af løbet. I en hård placeringskamp mellem Vettel og Hamilton var tyskerens bil på et tidspunkt uden for banen.

Reglementet foreskriver, at kørerne skal køre sikkert, når de bugserer bilen tilbage på banen, og det var ifølge løbets stewards ikke tilfældet.

Dermed missede Vettel, der ellers havde ført løbet fra start til slut, muligheden for at køre den første sejr hjem til Ferrari i denne sæson.

Med sejren i Montreal topper Lewis Hamilton VM-stillingen med 162 point efter sæsonens syv første grandprixer. Vettel har 100 point på tredjepladsen i VM-stillingen, hvor Valtteri Bottas (Mercedes) ligger toer med 133 point.

Mercedes har vundet sæsonens syv første grandprixer.

Foto: AP Landsholdsfodbold Dansk stjerne misser EM
Marcus Ingvartsen runder Asger Sørensen til træningen i Italien. Foto: Lars Poulsen Tysk fodbold Avis: Bundesliga-klub vil kapre dansk bomber
Dengang følte jeg, at jeg var ved at miste det hele. Mit liv passerede nærmest for mig. Det eneste, jeg kunne gøre, var, at blive ved med at kæmpe - og det var det, der gjorde, jeg overlevede, siger Jeppe Morell. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Dansk topbokser svævede mellem liv og død

64 kommentarer
Vis kommentarer