Tilbage til magten?: Berygtet F1-boss vil erobre team

Forud for grandprixet i Barcelona, er der opstået et interessant rygte. For ifølge et tysk medie kan den mangeårige Formel 1-enehersker Bernie Ecclestone være på vej ind i sporten igen

Han styrede Formel 1-sporten i 40 år fra sin næsten uindtagelige trone som øverste chef i Formula One Group, ejerkredsen bag motorsportens fineste klasse.

Men i slutningen af januar var det slut for den britiske Formel 1-konge Bernie Ecclestone. Manden blev fyret, fik fravristet scepter og trone, da den amerikanske mediegruppe Liberty Media købte hovedparten af Formel 1-aktierne af CVC Capitals, som hidtil var hovedaktionær i i Ecclestones Formel 1-kongerige.

Nu kan 86-årige Ecclestone så være på vej tilbage til sporten i en ny, magtfuld position bag banerne. Det skriver tyske Bild.

Ifølge mediet florerer lige nu rygter om, at Ecclestone tager bagdøren ind i Formel 1-racet, hvor han kan blive en del af ejerkredsen i et nyt samarbejde mellem investorer fra USA, Formel 1-holdet Force India. Det er ifølge rygtet planen, at det samarbejde fortsætter under navnet Brabham.

Brabham er ikke nogen 'hvem som helst' inden for Formel 1. Det var nemlig det britiske team, Ecclestone var chef for i en 15 år lang periode fra 1972 til 1987. En periode, der blandt andet bød på to mesterskaber i 1981 og 1983.

Uro hos ejeren
Force India har gjort det glimrende i flere år nu til trods for mindre økonomiske muskler end mange af modstanderne. Samtidig ligger teamets mexicanske fartkonge Sergio Perez nummer syv i det samlede klassement.

Alt er dog ikke godt i Force India, som måske altså kan blive til Brabham med Eccelstones mulige indtræden. For Bild beretter, at Force Indias indiske direktør, Vijay Mallya, er under lup i hjemlandet for mulig skattesvindel.

Det kan give plads til Ecclestone. Hvis han får et 'sæde' i den mulige Formel 1-fusion, kan han skabe mere succes. Han kan samtidig få endnu mere indflydelse i sportens forskellige komitéer og organer. Akkurat, som han havde i de 40 år, han regerede før sin fyring i januar.

Her brokker Kevin sig over tidsstraf i Sochi:

Taler imod comeback
Der er dog et par ting, der taler imod rygterne om Ecclestones comeback, mener det tyske medie.

Dels er der alderen. Ecclestone fylder 87 til oktober, og er derfor ikke nødvendigvis gearet til en ny omgang i Formel 1-cirkusset - hvis han overhovedet har lyst.

Derudover vil Ecclestones mulige indtrædelse være en krænkelse af den nye Formel 1-boss Chase Carey, som tog over for Ecclestone i januar i Formula One Group.

Samtidig benægter Brabham en mulig overtagelse eller fusion med Force India, skriver Bild.

Brabham var tæt på en genfødsel i 2010, hvor Hilmer Motorsport forsøgte at genoplive det hæderkronede motorsportbrand ved at gøre bruge af navnet Brabham i en kampagne for at bringe det tilbage i Formel 1-sporten. Det forsøg blev dog stoppet af Brabham-familien.

Lørdag forventes Ecclestone at være i paddocken under grandprixet i Barcelona.

Her sejrer Bottas for første gang i karrieren:

Læs den vanvittige fortælling om Formel 1's hersker nummer ét:
F1's afgående diktator beundrede Hitler og forsvarede Hussein

Tæt på den vanvittige mand: Bernie Ecclestones ubegribelige liv

Afslørende tal: Magnussen forgyldte Renault til 'elevløn'

Anklager forkætret Formel 1-boss: Du har snydt os

Nye ejere fik nok: Fjern det, Hamilton