To teams nægtet adgang til Formel 1

Det internationale motorsportsforbund FIA's fandt ingen egnede kandidater i sin jagt efter nye Formel 1-hold

Formel 1 har brug for flere teams, men FIA's eftersøgning bar ingen frugt. (Foto: AP)
Formel 1 har brug for flere teams, men FIA's eftersøgning bar ingen frugt. (Foto: AP)

Tidligere på sæsonen indledte det internationale motorsportsforbund FIA en jagt på nye teams til Formel 1-gridden - måske allerede fra 2016-sæsonen.

To hold endte med at søge, men begge blev nægtet adgang, skriver Autosport.

- Vi kan bekræfte, at FIA modtog ansøgninger fra to kandiderende Formel 1-teams til de ledige pladser, siger en talsmand for motorsportsforbundet.

- Uheldigvis opfyldte ingen af dem FIA's kriterier for nye hold, selv om de blev givet alle muligheder for at gøre det, og vi betragter nu denne ansøgnings-omgang som afsluttet.

Hvem der stod bag ansøgningerne, oplyses ikke, men ifølge Autosport var ART Grand Prix ikke blandt ansøgerne. Det franske førende GP2-team har McLaren-talentet Stoffel Vandoorne som stjernekører og har på rygtebasis var sat i forbindelse med indtræden i Formel 1 med Honda-motorer.

Se også: Formel 1-top jagter nyt team

Efter Manor-teamet på mirakuløs vis og i 11. time genopstod med nye investorer på resterne af Marussia, består Formel 1-feltet i denne sæson af ti hold.

Til 2016-sæsonen træder amerikanske Gene Haas ind med sit nye hold, men FIA ønsker stadig flere biler på gridden. Ikke mindst fordi Red Bull har truet med exit og flere af de mellemstore teams kæmper med økonomiske problemer.

To ugers tvungen sommerferie er overstået, og til weekend køres der Formel 1 i Belgien. Sidste løb var årets bedste - se her hvorfor:

Se også: McLaren afviser vildt 2016-rygte

22 kommentarer
Vis kommentarer