Topchef bekræfter: Mercedes følger 'Mini-Schumi'

Mick Schumachers færd i Formel 3 vil blive nøje fulgt af Mercedes, fortæller teamets boss Toto Wolff

Han har ikke farten fra fremmede, og navnet må siges at forpligte.

På den led vil der altid være massiv opmærksomhed rettet mod Mick Schumacher, og den 17-årige søn af Formel 1-legenden Michael Schumacher er da også godt i gang med at følge faderens hjulspor og etablere sig i toppen af motorsport.

Teenageren har tidligere i december sikret sig plads i næste års Formel 3-felt, hvor han skal køre for det velrenommerede Prema Powerteam.

Det italienske mandskab har vundet serien de seneste fire år, og kan Schumacher junior fortsætte dette succestogt, vil han givetvis komme endnu tættere på Formel 1, hvor faderen stadig står som historiens mest vindende.

Sikkert er det, at den unge tysker, der i 2016 har markeret sig stærkt med to andenpladser i henholdsvis det tyske og italienske Formel 4-mesterskab, vil blive fulgt tæt, hvis han fortsætter sine solide præstationer i det kommende år.

På første parket i Formel 1 – hos VM-vinderne fra Mercedes – vil Mick Schumacher i hvert fald være på radaren. Det bekræfter teamets topchef Toto Wolff i et interview med Gazetta dello Sport, som er citeret af blandt andre tyske RTL og formel1.de.

- Hvis han gør det godt i denne serie, vil mange hold bemærke det. Og et af disse vil være Mercedes, siger Toto Wolff.

Artiklen fortsætter under billedet ...

54716410.jpg

En vej til Formel 1
For den unge Schumacher handler det nu om at fortsætte den opadgående formkurve og på den led gøre sig fortjent til at brage ind på den helt store scene.

- Mick er en herlig type og en fremragende kører. Hans familie har en plads i vores hjerter, men det er rigtigt, at han nu skal koncentrere sig om Formel 3, fortæller Wolff.

Og der er god grund til at have fokus på at gøre det godt i denne serie. Det kan den nuværende Formel 1-åbenbaring Max Verstappen nikke genkendende til.

Hollænderen slog også sine folder i Formel 3 med succes og fik siden Formel 1-debut for Toro Rosso, hvorefter Red Bull forfremmede ham. Resten er historie …

Også den kommende Formel 1-debutant Lance Stroll begik sig i Formel 3, inden han blev kørt i stilling til at tage over for Felipe Massa hos Williams.

Mick Schumacher indleder den europæiske Formel 3-sæson på Silverstone i England 14. april. Serien, der tæller 10 løb, afsluttes et halvt år senere på Hockehenheim i Tyskland.

Max Verstappen gik fra Formel 3 til Formel 1 - og stod  i år for et af sæsonens mest mindeværdige øjeblikke:

Kurs mod F1: Topteam forfremmer Schumacher junior

Ingen kvaler, far betaler: Mød F1’s mest forkælede kører  

Schumacher krænket i eget hjem: Nu falder sagen til jorden

3 kommentarer
Vis kommentarer