Annonce:
Annonce:

Topkarakter til dansker: - Jeg ved, hvad jeg kan

En fejlfri weekend udløste karrierens første sejr i et hovedløb i Formel 2 til Frederik Vesti

×
Annonce:
Følg Formel 1

JEDDAH (Ekstra Bladet): Der bliver sat store tal i Frederik Vestis karakterbog hos Mercedes, når de bedømmer, hvordan deres danske junior i Saudi-Arabien klarede sig gennem sæsonens anden Formel 2-afdeling.

En ting er at vinde sit første hovedløb i klassen lige under Formel 1 efter at have startet sekser. Noget andet er måden, og hvordan den talentfulde dansker rejste sig efter en gennemført skrækkelig sæsonstart i Bahrain.

- Det var helt klart en svær opgave. Man kommer ind til Jeddah-weekenden, som nok er den sværeste gadebane i verden uden nogen point.

- Det er hele tiden spørgsmålet, hvor meget skal vi ‘pushe’? Hvor meget skal man risikere? Der er man ikke helt sikker, og det har jeg heller ikke været. Men det er en balancegang, og man skal turde tage en chance, når den er der, sagde Frederik Vesti til Ekstra Bladet efter løbet.

Annonce:

- I løbet af i dag lykkedes jeg med ikke at lave nogen som helst fejl. Alle rundt om mig lavede fejl. Jeg lavede en god start, gode overhalinger og et godt pitstop, sagde Vesti, hvis team dog skulle til stewards bagefter på grund af en potentiel forseelse under pitstop, men slap med skrækken.

- Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg har været konsistent i tidtagning i den her sæson indtil videre. P5 og P7. Bahrain var min fejl, men det var ikke et fundamentalt problem. Det var en lille fejl, som havde kæmpe store konsekvenser. Så vi kunne også have scoret et podium der. 

F1-drømmen lever videre for Frederik Vesti. Foto: Joe Portlock/Getty Images
F1-drømmen lever videre for Frederik Vesti. Foto: Joe Portlock/Getty Images
 

- Det vidste både jeg og holdet. Potentialet var der, hvilket vi viste i denne weekend.

Næste løb køres om to uger i Australien. Det er første gang, at Formel 2 gæster Albert Park, men Vesti kender banen både fra sit Prema-teams simulator og fra Mercedes’ simulator. Han kørte racesupport for Lewis Hamilton og George Russell i fjor.

- Jeg rejser her om et par timer. Jeg skal faktisk skynde mig ud i lufthavnen. Jeg glæder mig bare rigtig meget. Det er en stor oplevelse at komme til Australien. Og det er en endnu større oplevelse at køre på en ny bane som Melbourne, siger han.

Resultaterne flaskede sig så godt for Frederik Vesti i denne weekend, at han trods nul point i premieren til fulde er stemplet ind i mesterskabet.

Et mesterskab, han skal vinde for, at F1-drømmen lever videre.

F2-stilling

1. Ralph Boschung (Campos) 33 point

2. Théo Pourchaire (ART) 32 point

3. Ayumu Iwasa (Dams) 31 point

4. Frederik Vesti (Prema) 28 point

5. Jehan Daruvala (MP) 24 point

Stillingen efter to af 14 afdelinger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: