Tordner mod ung team-kammerat efter kollision: 'Totalt uacceptabelt'

Sergio Perez var rasende på holdkammeraten Esteban Ocon efter det kaotiske grandprix i Aserbajdsjan

Force Indias franskmand Esteban Ocon er uden for cockpittet en yderst venlig og velopdragen ung mand. Men han er også en kompetent og barsk racerkører, der ikke lige sådan bakker af trods det blide ydre.

Under anden genstart i det kaotiske grandprix søndag i Aserbajdsjans hovedstad Baku nedkaldte han sin erfarne teamkammerat Sergio Perez' vrede, da Force India-duoen bragede sammen.

Mexicaneren måtte i pit og var udgået af løbet, hvis det efterfølgende røde flag ikke havde givet tiden til, at mekanikere kunne fikse raceren. Selv om han kom ud igen, gennemførte han alligevel ikke.

- Mellem os ødelagde vi en stor mulighed for teamet. Og faktisk synes jeg ikke, jeg kunne have gjort noget anderledes for at undgå ulykken. Jeg var ved siden af muren, så der var ingen steder at køre hen, siger Sergio Perez ifølge Autosport.

- Det er virkelig en skam, hvad der skete, og det var bare over-aggressivt. I min karriere har jeg haft teamkammerater, som har været hårde, men de har efterladt plads. Hvad, der skete i dag, er totalt uacceptabelt for teamet. Måden han racede på var ikke rigtig. Jeg synesikke, at det gav nogen mening, tordner Perez.

Uden kollisionen ville Force India have haft en realistisk chance for at udnytte kaosset til teamets første grandprix-sejr, mente mexicaneren.

Med kolde dæk og bremser var der masser af tumult, da kørerne kom til første sving efter den 2,2 km lange start-mål-strækning efter genstarten. Foto: Imago/All Over Press
Med kolde dæk og bremser var der masser af tumult, da kørerne kom til første sving efter den 2,2 km lange start-mål-strækning efter genstarten. Foto: Imago/All Over Press
 

Episoden indtraf to uger efter Formel 1's lyserøde islæt i Canada også var i clinch. Her ville Esteban Ocon forbi sin erfarne makker i jagten på Daniel Ricciardos podieplads, fordi hans fart var bedre, men Sergio Perez blokerede ham.

- Naturligvis er det aldrig rart at have sådan en episode som den i løbet mellem Checo (Perez, red.)  og mig. Jeg mistede mange placeringer, men formåede stadig at score nogle point til teamet, siger Ocon.

Den 20-årige franskmand benægter, at skylden skal placeres hos ham.

- Han rørte mig efter sving et, og så var jeg på indersiden i sving to, hvor vi rørte hinanden igen. Uheldigvis er det racing, og det sker nogle gang. Vi kommer helt sikkert til at diskutere episoden, og det burde ikke ske i fremtiden, siger han.

VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

Et fantastisk show: 'Vi er bare glade for Kevin'

Kevin i syvende himmel: 'Et mirakel'

Snusede til podiet: Kevins kaotiske kanonløb

Karrierens fedeste overhaling: Her napper Kevin TO på én gang!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri