Trak kritik tilbage: McLaren-chef med ny bizar Kevin-bemærkning

Ron Dennis var med til at sparke Kevin Magnussen ud af Formel 1, men McLaren-chefen mener alligevel, at danskeren har meget at takke sin tidligere arbejdsgiver for

Kevin Magnussen og Ron Dennis ses her i 2014, hvor danskeren havde sin debut-sæson i Formel 1. (Foto: All Over Press)
Kevin Magnussen og Ron Dennis ses her i 2014, hvor danskeren havde sin debut-sæson i Formel 1. (Foto: All Over Press)

Tavlen er for længst vasket ren, og begge parter har lige nu rigeligt at se til med hensyn til at blive helt klar til weekendens åbning af Formel 1-sæsonen.

Men den bratte afsked, som Kevin Magnussen blev udsat for, da Ron Dennis viftede ham til side hos McLaren sidste år, står alligevel tilbage som en af de mere kontroversielle farvel-scener i Formel 1 i nyere tid.

Magnussen fik besked om fyringen på sin fødselsdag, og fra Ron Dennis' mund lød årsagen til bruddet blandt andet, at den daværende danske rookie ikke havde levet op til de mål, der var sat for ham.

Siden da trak Dennis i land. Han gik bodsgang foran den internationale presse, der i december fik serveret en ny forklaring fra McLaren-bossen, som muligvis kunne tænkes at have fået en opringning fra teamets pr-afdeling.

- Jeg er ikke perfekt, og nogle gange er jeg skyldig i at svare på et spørgsmål lidt mere irritabelt, end jeg burde, lød det blandt andet.

Nu krydses deres veje så igen. Ron Dennis og Kevin Magnussen er atter i Formel 1-manegen på samme tid, men denne gang på hver deres side i cirkusset.

Kevin Magnussen fik torsdag til at gå med de obligatoriske interviews og fotoseancer før fredagens første træning (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin blandt frustrerede F1-stjerner: Det giver ingen mening

Kevin Magnussen har stadig mange venner hos McLaren. Her ses han blandt andet sammen med teamets sportschef Eric Boullier under februars test i Spanien. (Foto Jan Sommer)
Kevin Magnussen har stadig mange venner hos McLaren. Her ses han blandt andet sammen med teamets sportschef Eric Boullier under februars test i Spanien. (Foto Jan Sommer)

Roser eget hold
Danskerens tilbagekomst glæder dog hans gamle chef. Og skal man tro McLaren-bossen har den nye Renault-kører faktisk en hel del at takke sin gamle arbejdsgiver for. Også selv om han her fik sparket i 2015.

For havde det ikke været for McLaren, ville Magnussen næppe have haft chancen for overhovedet at blande sig i den fineste klasse af motorsporten.

Det budskab fremgår i hvert fald mellem linjerne i et større interview, hvor Ron Dennis over for Formula1.com taler om Magnussens comeback.

- Jeg sendte ham personligt en varm besked for at sige tillykke og ønske ham det bedste, og han svarede med et lige så varmt 'tak'. Og jeg tror i øvrigt, at han vil gøre et rigtig godt stykke arbejde hos Renault, siger Dennis.

- Men faktum er, at for Kevin begyndte det hele hos McLaren. Ligesom det en generation forinden også var os fra McLaren, der gav hans far, Jan, et vigtigt gennembrud til Formel 1.

- Og sidst men ikke mindst må vi ikke glemme, at det også var her, det hele startede for den regerende verdensmester, eftersom McLaren var holdet, der bakkede om Lewis' (Hamilton, red.) karriere hele vejen fra gokart til hans første VM-titel i Formel 1, fortæller Dennis.

Penslen til skønmaleriet bliver ført af den selvsamme mand, som i slutningen af 2015 kunne se sig selv som ufrivilligt midtpunkt, da hele spillet og snakken omkring Magnussens farvel til McLaren tog fart. Et scenarium, der altså dengang fik Ron Dennis til at gå i selvforsvar.

Altid diplomatiske Jenson Button byder Kevin Magnussen tilbage til Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hyldede Magnussen foran verdenspressen: Fortjent, Kevin

Renault-teamet havde lagt sig i selen, da de holdt presseseance onsdag. Se videoen her

Kevin Magnussen har taget hul på et nyt kapitel i sin Formel 1-tilværelse, der nu byder på en status som Renault-kører. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen har taget hul på et nyt kapitel i sin Formel 1-tilværelse, der nu byder på en status som Renault-kører. (Foto: Jan Sommer)

Tæt midterfelt
Selv tog Kevin Magnussen dog forløbet helt roligt. I et større interview med Ekstra Bladet kort før jul, åbnede han op for sit eget syn på situationen og det fokus, det havde ført med sig.

– Det er Formel 1 og en hård verden. Hvis man ikke kan tåle den slags, så skal man finde noget andet lave. Det kunne have været gjort med bedre stil, men og hvad så? Jeg er ligeglad, fortalte danskeren om Dennis' kritik, der altså blev trukket tilbage.

Tilbage er også Magnussen. I et Formel 1-felt, hvor styrkeforholdet mellem mandskaberne i den store midte ser ud til at tegne særdeles jævnbyrdigt i denne sæson.

Derfor kan Renault-køreren også meget vel se frem til at kæmpe nye kampe mod McLaren, da begge de to hold menes at befinde sig på dette brede trin af rangstigen, når går løs med årets første grandprix.

Denne begivenhed finder sted søndag i Melbourne, hvor Ron Dennis og Kevin Magnussen for to år siden fejrede deres største fælles triumf, da danskeren på imponerende vis fandt vej til podiet i sin debut.

Her er Kevin Magnussens forventninger til første løb (Video: Jan Sommer)

33 kommentarer
Vis kommentarer