Trods hidsigt fart-boost til Kevin: Derfor er Watt bekymret

- Det er ikke mirakler fra Paris, men det er heller ikke bagateller, lyder det fra Jason Watt om Renaults forestående opgradering

Kæppen i bund og derudaf' (Foto: Anita Graversen)
Kæppen i bund og derudaf' (Foto: Anita Graversen)

0,45 sekunder per omgang.

Den længe ventede opgradering fra Kevin Magnussens Renault-team er på trapperne, og i dag kunne engelske BBC afsløre, at arbejdet med Renault-motoren altså sikrer det trængte team næsten et halvt sekund pr. omgang

Det kan engelske BBC nu afsløre.

- Det er en del. Det er ikke småting, når vi taler Formel 1.

Sådan lyder den første reaktion fra Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt, da han bliver overbragt historien om opgraderingen, som vil blive taget i brug i forbindelse med det canadiske Grand Prix i Montreal i juni.

Men selvom det er en markant forbedring, så mener Watt, at der fortsat er rigtig lang vej endnu for det nystartede team.

- I forhold til Mercedes og Ferrari, hvor man mangler sekunder, er det ikke dem, man kommer i nærheden af. Men det brede midterfelt med McLaren og Force India kommer man måske i en position, hvor man kan køre ræs med dem.

- Og det er der behov for. I Kina var det rigtig, rigtig skidt for at sige det ligeud. Der er behov for meget i den bil. Rigtig meget. Så det er ikke mirakler fra Paris, men omvendt er det heller ikke bagateller, det er et sted midt imellem.

Kevin Magnussen kan sagtens smile bredere, for hans Renault bliver nu markant hurtigere (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Stort fart-boost afsløret: Så hurtig bliver Kevins racer

- Hvordan skal Kevin Magnussen reagere på den her opgradering? Skal det være med glæde eller ærgrelse over, at de ikke bliver bedre?

- Jeg synes, han kan være rigtig godt tilfreds, fordi vi har fået set en Red Bull-racer (Red Bull kører også med Renault-motor, red), som ikke mangler super-meget. Hvis de finder et halvt sekund i motoren, så er det ikke langt fra, at Red Bull vil være på Mercedes-niveau. Som målestok; hvis Ricciardo kører et halvt sekund hurtigere, så kan han bide skeer i hvert fald med Ferrari.

- Renault-bilen mangler meget, især i deres chassis. Men man kan være godt tilfreds, hvis de efter opgraderingen kan sige, at de er tilfredse med motoren, så det nu er bilen, de sætter ind på at forbedre.

- De har jo endnu ikke formået at skrabe point sammen i sæsonen. Vil du med den forestående opgradering give garantier for point.

- De kommer tættere på pointene, men de er omvendt det hold, der har forbedret sig mindst fra sæsonstart, det ser jo nærmest ud som om, det går baglæns. Så jeg vil ikke udstede point-garantier. Når man ligger og kører om kap med Manor og bliver absolut sidst, så er det ikke et halvt sekunds forbedring, der gør, at man kommer i pointene. Der skal mere til, lyder det fra Watt.

Kevin Magnussen og Renault - uden opgradering - kører i weekenden det russiske Grand Prix i Sochi.

Se skidt var Renaults sidste løb:

23 kommentarer
Vis kommentarer