Tror på Kevin: Han kan banke Haas-stjernen

Racerkøreren Ronnie Bremer mener, at kevin Magnussen har, hvad der skal til for at slå Romain Grosjean næste år

F1-ekspert: Kevin kan slå Grosjean

Som Ekstra Bladet kunne fortælle onsdag formiddag, så er Kevin Magnussen meget tæt på at have skruet en aftale med Haas sammen.

Her vil han komme på hold med den rutinerede franskmand Romain Grosjean, og det vil give Kevin Magnussen en mulighed for at måle sig mod en af de etablerede navne på gridden.

En hård test for den 24-årige dansker, som i 2017 starter endnu en sæson i verdens fornemmeste motorsportsklasse.

Men Magnussen har, hvad der kræves for at sætte den 30-årige stjerne på plads, mener racerkører og Formel 1-ekspert Ronnie Bremer.

- Jeg tror, at Grosjean får sig en brat opvågning, når han ser, hvor hurtigt Kevin er. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Kevin kan slå ham. De gange, jeg har abejdet med ham, så har jeg set hans rene, rå speed. Hans talent bag et rat er så psykopatisk stort, siger Bremer i Ekstra Bladets TV-studie.

I 2016-sæsonen har Grosjean scoret hele 29 point, mens teamkammeraten Esteban Gutierrez ikke har kørt et eneste point hjem til det amerikanske team.

Den mexicanske kører er på vej ud af butikken, og det baner vejen for en dansk-amerikansk alliance.

En kombination som sagtens kan give bonus.

- Han har en mentalitet, som de godt kan lide ovre i USA. Jeg synes, at der er mere potentiale i Haas end Renault. Selvfølgelig ville det ikke være tilfældet, hvis der lå en fem-årig kontrakt med Reanult, siger Bremer.

FÅ FLERE POINTER OG VURDERINGER I KLIPPET ØVERST

Året er 2014, og Kevin Magnussen kørte dengang for McLaren, mens Romain Grosjean kørte for Lotus. Snart kan de to kørere hilse på hinanden igen (Foto: Jan Sommer)
Året er 2014, og Kevin Magnussen kørte dengang for McLaren, mens Romain Grosjean kørte for Lotus. Snart kan de to kørere hilse på hinanden igen (Foto: Jan Sommer)
 

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for Kevin Magnussens Haas-fremtid. Formel 1-ekspert og kommentator for Viasat John Nielsen giver sin mening til kende her:

Kevin Magnussen træder et skridt tilbage, hvis han skifter til Haas. Men til gengæld kan han tage to frem, hvis han præsterer, mener John Nielsen. Foto: All Over Press Formel 1 - 9. nov. 2016 - kl. 14:20 Ekspert: Kevins Formel 1-skifte er et skridt ned

Haas F1

Bag det amerikanske Formel 1-team står Gene Haas. Den 62-årige ingeniør skabte sin milliard-formue ved at designe og bygge CNC-drejebænke i sit firma Haas Automation. Grundlagde Nascar-holdet Haas CNC Racing, som i dag er fusioneret til Stewart-Haas Racing.

Haas ejer blandt andet en vindtunnel i North Carolina, som tidligere har været brugt af Formel 1-hold, og han havde oprindeligt planer om lade holdet have base i USA. Han blev rådet fra det og købte i stedet fallerede Marussias hovedkvarter i Banbury, som ligger mellem London og Birmingham tæt på Silverstone.

Teamet har indgået partnerskab med Ferrari om både levering af motor og teknisk assistance.

Kevin Magnussen var sidste år Haas F1’s andetvalg, men det lykkes teamet at lokke Romain Grosjean fra Lotus. Ferrari valgte den anden kører. Mexicaneren Esteban Gutierrez, som var reservekører hos italienerne i 2015 efter fyresedlen hos Sauber. Gutierrez har telemogulen Carlos Slim i ryggen, men hans nuværende aftale med Ferrari udløber efter denne sæson.

Se også: Kårer de største F1-talenter: Kevin bliver forbigået

142 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere