Tyskland kæmper for at afholde Formel 1

Nürburgring arbejder hårdt på at redde Formel 1-grandprix i Tyskland 19. juli

Tyskerne vil gerne have Formel 1 til Nürburgring - men økonomien skal være på plads. (Foto: Jan Sommer)
Tyskerne vil gerne have Formel 1 til Nürburgring - men økonomien skal være på plads. (Foto: Jan Sommer)

Det er endnu uvist, om Formel 1-kørerne til sommer skal konkurrere på Nürburgring i Tyskland.

De tyske arrangører arbejder hårdt på at løse en række økonomiske udfordringer, så grandprixet kan afholdes 19. juli som planlagt. Det kræver dog velvilje fra Formel 1-bossen Bernie Ecclestone.

- Vi har givet Ecclestone et tilbud, og nu afventer vi hans beslutning, siger Carsten Schumacher, der er direktør for selskabet bag racerløbet på Nürburgring (CNG), til tirsdagens udgave af Motorsport.

Marussia gentopstår næppe efter torsdagens afslag. (Foto: Hasan Jamali/AP) Formel 1 Truet Formel 1-hold nægtet hjælp

Schumacher fortæller, at både Tyskland og Formel 1 er interesseret i, at grandprixet bliver afholdt. Samtidig er CNG parat til at dække et eventuelt økonomisk tab.

- Vi har tilbudt, at Formel 1 arrangerer det tyske grandprix, og derfor vil de også få hele overskuddet, siger direktøren.

McLaren-Hondas nye racer tilbragte for meget tid i værkstedet til testen i Jerez. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Efter barsk McLaren-start: Honda lover bedring

For en uge siden var Bernie Ecclestone noget dyster, da han blev bedt om at forholde sig til Nürburgrings muligheder for at afholde grandprixet.

- Det ser ikke godt ud, men vi prøver at redde løbet, sagde Ecclestone til Bild.

Nürburgring og Hockenheim har på skift afholdt racerløbet i Tyskland siden 2008. Sidste år kom Hockenheim ud med et økonomisk underskud, efter at Formel 1-kørerne havde været forbi.

0 kommentarer
Vis kommentarer