Udenlandsk anerkendelse: Glimrende kørt, Magnussen

Renaults dansker høster generelt fornuftige karakterer efter Europas Grand Prix

Når man frister en tilværelse uden for pointene, bliver der ikke altid lagt mærke til detaljerne i ens løb. Alligevel høster Kevin Magnussen mandag anerkendelse i de store motorsportsmediers karaktergivning for Europas Grand Prix i Baku.

Danskeren kørte fra pitten en 14. plads hjem. Med dagens næstlængste stint på softdækket - to færre end Ryo Hariantos 48 omgange - lå Kevin Magnussen længe på 11. pladsen med mulighed for at køre point hjem, hvis der kom crash og safetycar.

Autosport kvitterer for indsatsen med et otte-tal kun overgået af vinderen Nico Rosberg samt Sergio Perez. Sidstnævnte kørte sin Force India på podiet for anden gang i tre løb.

- Renaulten var sørgeligt langsom i kvalifikationen, kæmpede for greb på baghjulene og for at køre på curberne. Magnussen slog teamkammeraten Palmer for at undgå sidstepladsen, men da det stod klart, at gearkassen krævede udskiftning, valgte teamet at bryde parc fermé-reglerne, ændre affjedringen og starte fra pitten.

- Magnussen kørte glimrende for at lukke hullet hurtigt, trænge ind i feltet og gennemføre en et-stop-trategi, skriver Autosport.

55195050.jpg 

Tyske Motorsport Magazin uddeler næsthøjeste karakter og én bedre end teamkammerat Jolyon Palmer.

- Fra ekstremt dårlige udgangspositioner forbedrede begge Renault-kørere sig betydeligt og sluttede som nummer 14 og 15. Det er ikke, hvad Renault havde håbet på, men det viste meget tydeligt den ekstreme forskel mellem farten i kvalifikation og løb hos Renault. Med sin ændrede affjedring kunne Magnussen næsten hamle op med de hurtigere Haas-racere.

Sky Sports har fundet et syv-tal frem, hvilket placerer danskeren lige uden for den bedste tredjedel. Hos briterne vurderes Sergio Perez' præstation allerbedst foran blandt andre Jenson Button. Den 36-årige brite scorer et ni-tal for som sin tidligere danske holdkammerat at køre sig otte pladser frem (fra 19. til 11. pladsen) uden at nå pointene.

Rosberg suveræn i Baku: Magnussen rejste sig efter skuffelse

Om Kevin Magnussen skriver Sky:

- Idet han startede fra pitlane og sluttede nummer 14 på trods af langt færre udgåede biler end forventet, var det en fornuftig indsats. Danskeren er hos Enstone-teamet for den lange bane, hvilket formentlig er ganske godt, når man tænker på deres manglende konkurrencedygtighed i øjeblikket.

Det andet store tyske magasin Auto-Motor-und-Sport placerer danskeren i midtergruppen med et seks-tal ud af ti - i øvrigt på linje med Jenson Button:

- Kevin Magnussen beroligede sine tilhængere efter en tvivlsom træning med en stærk præstation i løbet. Danskeren gik allerede i pit efter seks omgange og fuldførte sit sats på bløde dæk 45 omgange til mål. Belønningen var en 14. plads efter pitlane-start.

Watt: Modig beslutning af Renault

Rejste sig efter rædsels-optakt: Kevin håbede på uheld

Ville I køre i Nordkorea? Formel 1's mest kontroversielle løb

Se højdepunkterne fra grandprixet i Baku:

55214937.jpg

Sådan lykkes Formel 1-feltets umulige mission

Mercedes-chef overrasker: Vi har brug for kører-krig

F1 Kalender

34 kommentarer
Vis kommentarer