Udsigt til Red Bull: Perfekt kval fra Kevin

Kevin Magnussen var 'best of the rest' i kvalifikationen til Spaniens Grand Prix - Romain Grosjean starter tier med Lewis Hamilton på pole

BARCELONA (Ekstra Bladet): Når man sidder i en Haas, er den bedst tænkelige kvalifikation lige efter de tre suveræne tophold.

Tidtagningen til Spaniens Grand Prix løste Kevin Magnussen til perfektion med den syvendeplads, som effektivt er pole-position for resten af holdene i Formel 1.

I forreste startrække holder Lewis Hamilton med teamkammeraten Valtteri Bottas skråt bag sig. Ferrari-kørerne indtager anden række, og så er der fra Kevin Magnussens cockpit udsigt til bagenden på de to Red Bull i tredje startrække.

Med halvandet sekund til Lewis Hamiltons uofficielle banerekord på 1.16,173 minutter og et lille sekund op til Red Bull var yderligere avancement umuligt for Haas.

Romain Grosjean forbedrede sig ikke nok i kval-finalen og må nøjes med en startplacering som tier. Det er dog kun halvanden tiendedel af et sekund fra den danske teamkammerat.

Og anden gang i år, at begge Haas-kørere starter i top ti - den første var i Australien.

Supersoftdækket har drillet samtlige teams i Spanien, og de justeringer, Pirelli har lavet til den nye belægning på Circuit de Barcelona-Catalunya, virker.

Yderst positivt for Haas var de ligesom de store hold i stand til at klare sig videre til Q2 ved at benytte softdæk. Hvilket gør løbsstrategien meget nemmere.

En start på brugte supersoft ville være en kæmpe ulempe.

Kevin Magnussens kørte overbevisende tider gennem hele tidtagningen med en enkelt undertagelse. Danskeren var nødt til at afbryde sit første hurtige forsøg i Q3 og fik ikke sat en rigtig tid.

Men han holdt hovedet helt koldt til det allersidste; ligesom da han var allerbedst om lørdagen i de tidlige McLaren-dage.

Kevin Magnussen starter Spaniens Grand Prix i fjerde startrække med Fernando Alonsos McLaren bag sig. Foto: AP
Kevin Magnussen starter Spaniens Grand Prix i fjerde startrække med Fernando Alonsos McLaren bag sig. Foto: AP
 

Kvalifikations havde flere tabere med Renaults Nico Hülkenberg som den største.

Tyskerens racer fik tekniske problemer og nåede kun lige akkurat at sætte en tid, som ikke var god nok til at gå videre, så han starter 15’er i løbet.

Renaulten var dog til Q3, hvilket Carlos Sainz Jr. beviste. Landsmanden Fernando Alonso var derfor - igen - heldig med at nå top ti for uden Hülkenbergs problemer var den spanske superstjerne ikke nået så langt.

Trods alle de store opgraderinger teamet har fablet om.

Hjemmebanenhelten starter otter ved siden af Kevin Magnussen, men til sammenligning kvalificerede hans sig i fjor sig som nummer syv med en Honda-motor liggende bagi …

Formel 1 Irriteret boss: 'Alle føler, de har ret til at hakke på Kevin'

Formel 1 Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

Williams’ store problemer fortsætter, og Lance Stroll understregede dem ved at sende sin racer i væggen. Rigmandssønnen starter dog foran sin teamkammerat Sergej Sirotkin, som har en gridstraf med sig.

Allerbagerst holder Brendon Hartley, for han nåede slet ikke ud til tidtagningen efter et voldsomt crash sidst i den afsluttende træning.

Der var store smil hos Hass-cheferne Gene Hass og Günther Steiner efter Kevin Magnussens femteplads i Bahrain. Det er præstationer som den, der har styrket hans position på det amerikanske team. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

Sport og Spil Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Foto: Mark Sutton/Sutton Images/REX/All Over Press Sport og Spil Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Formel 1 F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Formel 1 Tordnede mod Kevin: Faldt ned efter sms

94 kommentarer
Vis kommentarer