Annonce:
Annonce:

Uforudsigeligt race venter: 'Det bliver et drama'

- Hvis dækkene falder fra hinanden, som de gjorde fredag, bliver der dramaer og muligheder for forskellige strategier. Det er godt for racet, når det bliver uforudsigeligt, lyder vurderingen fra Günther Steiner

Annonce:
Følg Formel 1

MONTMELO (Ekstra Bladet): En drøm af en omgang fra Fernando Alonso, hvor det spanske hjemmepublikum betød de sidste tiendedele for deres yndling, sendte Kevin Magnussen ned på 11. pladsen i en thriller af en tidtagning på Circuit Barcelona-Catalunya.

Forklaringen havde den 24-årige dansker ikke meget til overs for, da Ekstra Bladet talte med ham i Haas-lejren. Men han anerkendte den skrappe præstation af sin tidligere teamkammerat, som betød, at han var under en tiendedel af et sekund fra at nå den afgørende kvalifikationsrunde (Q3) for første gang som Haas-kører.

Tidtagningen var årets klart bedste for Kevin Magnussen. Både hvordan han byggede den op sektor for sektor og omgang for omgang. Men også fordi han ovenpå problemfyldte træninger og inkonsekvens med en humørsyg Haas-racer tacklede problemerne bedre end teamkammeraten.

Annonce:

Fernando Alonso nåede helt frem til syvendepladsen, men med ja-hatten skruet ned over de lyser lokker, så Kevin Magnussen det positive i lige at misse kval-finalen.

- I vores situation er det måske bedre at være 11’er, for så har vi fordelen af at kunne starte på nye dæk, hvor dem foran starter på nogle, hvor der er kørt omgange. Det gør trods alt noget ved levetiden.

- Jeg er også på den rigtige side af banen, hvor den er rent, og der er kørt mere gummi i. Så der er nogle fordele ved at være 11’er fremfor 10’er. Set i det lys er det okay, men det irriterer mig, at jeg ikke kom i Q3, for jeg har ikke været der endnu, siger Kevin Magnussen.

62219241.jpg

62220669.jpg 

I den anden side af garagen klagede Romain Grosjean over, hvor omskiftelig bilen havde været hele weekenden. Iblandet kraftige vindstød på banen betød det et par afkørsler fra franskmanden, der søndag starter 14’er.

Hans danske holdkammerat håber imidlertid, at duoen i Spanien kan indfri målet om at få begge biler i top-ti.

Annonce:

- Ærligt talt håber jeg, at han kommer derop. Det tror jeg også på, han gør, for han er rigtig dygtig i løbssituationer. Vi må prøve at se, om vi ikke kan komme i pointene begge to; det vil være rigtig godt. I første omgang skal jeg selv prøve at komme i pointene, og det bliver ikke let.

Udsigten fra Grosjeans startplads er mere dyster.

- Det er en af de baner i sæsonen, hvor det er sværest at overhale. I løbstrim havde alle det svært fredag. Jeg så både en Mercedes og en Ferrari i gruset, og jeg kørte også selv ligeud. Dækkene er ikke nemme at køre på her, konstaterer han.

Netop dækslid på den hårde og varme overflade bliver en faktor.

Til Ekstra Bladet siger teamchef Günther Steiner:

- Jeg havde forventet, at vi ville have kæmpet mere i tidtagningen, end vi rent faktisk gjorde.

Hvis dækkene falder fra hinanden, som de gjorde fredag, bliver der dramaer og muligheder for forskellige strategier. Det er godt for racet, når det bliver uforudsigeligt. Jeg håber bare, mine gutter gør det godt ...

62220666.jpg

62220668.jpg 

Haas-boss forbløffet: Hvor kom Alonso fra?

'F%!k, Alonso!!' Hurtig Kevin slået med marginaler

Magtbalancen er rykket: Haas jagter ’markant skridt’

Stor Formel 1-plan ryger i vasken

Husker du? Hamilton og Rosberg crasher på FØRSTE omgang i Barcelona

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: