Unormalt: Undersøger Alonsos mystiske Formel 1-ulykke

Spekulationerne om Fernando Alonsos ulykke i Barcelona tager til, mens McLaren tier

Fernando Alonso blev fløjet væk i helikopter efter ulykken (Foto: All Over Press)
Fernando Alonso blev fløjet væk i helikopter efter ulykken (Foto: All Over Press)

Der er et eller andet, der ikke stemmer.

Iagttagere af Formel 1 verden over har de seneste dage spekuleret i Fernando Alonsos ulykke under McLarens test på Circuit de Catalunya.

En tidligere læge i feltet, Gary Hartstein har tweetet, at det bliver mere og mere besynderligt, hvad der foregår, og McLaren har undladt at offentliggøre data fra spanierens kørsel.

Nu har McLaren indkaldt Kevin Magnussen til at fortsætte testen i Barcelona, hvilket betyder, at den dobbelte verdensmester ikke kommer i spil til resten af testen, der varer til og med søndag. Og er den sidste, inden sæsonen går i gang om 14 dage i Australien.

Alonso er efter tre dages indlæggelse omsider blevet udskrevet, men netop tre dages indlæggelse undrer også, da han 'bare' skulle komme sig over en hjernerystelse.

Nu har det internationale motorsportsforbund, FIA, taget et skridt mere, der indikerer, at tingene ikke er, som de plejer. En undersøgelse.

Jenson Button er den kører af alle, som har testet mindst i denne sæson. Muligvis får han fire dage i Barcelona, men McLaren har fortsat ikke offentliggjort deres planer for sidste test. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Panderynker hos McLaren: Krise er ikke ordet

Stik mod alle forventninger, men på grund af Fernando Alonsos ulykke deltager Kevin Magnussen i den afgørende test for McLaren. (Foto: LAT/McLaren) Formel 1 Efter ulykken: Kevin afløser Alonso

Fernando Alonso på hospitalet (Privatfoto)
Fernando Alonso på hospitalet (Privatfoto)
 

Som sådan ikke noget nyt fænomen i motorsporten. Men normalt foretager FIA sig ikke noget i forbindelse med testene, da det er holdene selv, der arrangerer dem.

Det gør de i denne sammenhæng for at forsøge at lære af det, som en talsmand har udtalt.

- Vi vil undersøge det meget nøje. For vi vil vide, hvad der skete, så vi vil samle så meget information, som vi kan - ligesom vi vil samarbejde fuldstændig med McLaren, siger vedkommende ifølge autosport.com.

Ifølge autosport.com er FIA og McLaren allerede i fuld gang med at gå data fra spanierens kørsler igennem.

Det foregår blandt andet via tv-billeder fra sving 4, der skuer tilbage mod udgangen af sving 3, hvor Alonso angiveligt kom for langt ud, forsøgte at rette op, satte farten ned og derpå kørte ind i muren.

Formel 1 McLaren afslører: Derfor gik det galt for Alonso

Der har været spekuleret i, at Alonso var bevidstløs, da han kørte galt. Men det stemmer ikke overens med det faktum, at bilen sænkede tempoet, inden den ramte muren. McLaren har også selv været ude og benægte dette.

Ifølge det engelske hold skyldtes ulykken, at han blev overrasket af et vindstød.

Han forlod smilende hospitalet onsdag men undlod at kommentere på hverken ulykke eller indlæggelse.

Fernando Alonso så ud til at være i godt humør, da han onsdag forlod hospitalet. (Foto: All Over Press)
Fernando Alonso så ud til at være i godt humør, da han onsdag forlod hospitalet. (Foto: All Over Press)
 

Kevin Magnussen er tilbage i en rigtig Formel 1-racer før end ventet. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt: Det betyder testen for Kevin

Samarbejdet mellem McLaren og Honda har fået alt andet end en nem start. (Foto: AP) Sport og Spil McLaren-Honda: Så stor er krisen

1 af 2 Fernando Alonso så ud til at være i godt humør, da han onsdag forlod hospitalet. (Foto: All Over Press)
2 af 2 Fernando Alonso blev fløjet væk i helikopter efter ulykken (Foto: All Over Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer