Annonce:
Annonce:

Uro hos Renault: Polsk ulykkesfugl kan stjæle F1-sæde

Tidligere Formel 1-vinder er på vej tilbage mere end seks år efter voldsom ulykke

Annonce:
Følg Formel 1

Der er ellers dømt sommerferie efter søndagens Formel 1-løb i Budapest, men Kevin Magnussens tidligere makker, briten Jolyon Palmer bør tirsdag nok tænde computeren og tjekke andendagen af den officielle test på Hungaroring.

Her vil polakken Robert Kubica efter et meget langt tilløb for alvor vende tilbage til Renault og Formel 1.

Det er mere end seks år siden, at en alvorlig ulykke i et mindre italiensk rally kunne være blevet punktum for en ellers flot, men dramatisk karriere i motorsportens kongeklasse.

Nu kan den 32-årige polak måske være tilbage i ræset allerede i Spa i Belgien om godt en måned, selvom Renaults direktør, Cyril Abiteboul, har meldt ud, at testen er med henblik på næste sæson.

Annonce:

Utilfredshed med den pointløse Jolyon Palmer er så stor, at flere medier vil vide, at Robert Kubica med 76 løb på cv'et, deriblandt en sejr i Montreal 2008, straks vil komme i spil, hvis han næste tirsdag i Renault-raceren vil køre bedre omgangstider end Jolyon Palmer og måske førstekører, tyske Nico Hülkenberg.

Robert Kubica var tilknyttet Renault, da han i en Skoda Fabia ramte ind i en kirkegårdsmur, og der gik næsten en time, før polakken var blevet befriet fra den smadrede rallybil.

doc6usk7ha8xkmtp00r3e5.jpg 

I en helikopter blev han fløjet til et hospital nær den store havneby Savona i Norditalien, hvor han gennemgik en ni timer lang operation, hvor han bl.a. fik amputeret noget af den ene underarm.

Efter at have kørt rally i nogle år mest for sjov dukkede Robert Kubica op, da sportsvognsklassen efter det sidste VM-løb i Bahrain i november havde to testdage.

Det var det lille upåagtede LMP1-team ByKolles med den tidligere Formel 1-teammanager Colin Kolles som boss, som gav ham muligheden, og Robert Kubica kørte ved den lejlighed hurtigere end teamets egne VM-kørere, så ByKolles var klar til at give ham chancen i årets 24-timers løb i Le Mans.

TV: Bilen i flammer: Her må Palmer flygte fra sin racer

Annonce:

Et eller andet gik galt i forbindelse med sportsvognenes officielle test forud sæson i Monza, hvor Robert Kubica aldrig kom ud at køre og bagefter meddelte via de sociale medier, at han ikke ville køre for ByKolles.

Kort efter deltog han i en test i den nye elektriske Formula E-klasse på Donington Park i Storbritannien, og det var med henblik på at køre weekendens løb i New York.

Et løb, som foregik uden polakken, som siden har været ude at køre Formel 1 i en fire år gammel Lotus på Circuit Ricardo Tormo udenfor Valencia i Spanien.

- Nu vil vi se, om han kan gøre det lige så godt i den nye Renault-racer og vurdere, om der er grundlag for at genoptage samarbejde, siger Cyril Abiteboul forud på en test med en måske skjult dagsorden.

Et comeback til polakken vil være en fantastisk historie af samme kaliber, som da han i en BMW-Sauber vandt i Montreal et år efter, at han på den samme bane omkring det tidligere olympiske ro-stadion havde været døden nær i et voldsomt crash.

Advarsel fra Renault: Nyt crash sætter Palmer under pres

Kubicas tilstand forværret

Annonce:

Kubica under kniven i ni timer

Formel 1: Kørermarkedet i 2018 (tool)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: