Utroligt: McLaren-bilerne gennemførte i total Mercedes-triumf

Målet blev opfyldt for McLaren-bilerne, der for første gang denne sæson gennemførte et løb, da Lewis Hamilton tog sejren foran Mercedes-holdkammeraten Nico Rosberg

Podiet fra det kinesiske grandprix (Foto: PA)
Podiet fra det kinesiske grandprix (Foto: PA)

Efter Sebastian Vettel og Ferraris overraskende sejr i Kuala Lumpur, var det kinesiske grandprix imødeset med spænding. Kunne det italienske team endnu engang udfordre de ellers overlegne Mercedes-kørere?

Svaret blev nej. Løbet i Shanghais sump blev en tysk dominans med Lewis Hamilton som sejrsherre. Den britiske forsvarende verdensmester kørte fra pole position sæsonens anden sejr i hus, da han ligesom sidste år hensatte holdkammerat Nico Rosberg til andenpladsen.

Løbet var forholdsvis udramatisk og sluttede symbolsk bag safety car, da unge Max Verstappens bil gik i stå på langsiden få omgange før det ternede flag.

Dermed slap Sebastian Vettel også for at skulle kæmpe for at forsvare sin tredjeplads, hvor holdkammerat Kimi Räikkönen kom blæsende på friskere dæk.

- Fantastisk arbejde af holdet. En fejlfri weekend. Vi kontrollerede forspringet, og jeg havde mere tilbage i mine dæk, men det var ikke nødvendigt, da safety car kom ud til sidst, sagde Lewis Hamilton efter løbet.

- Safety car hjalp ikke nogen, og det var noget af et antiklimaks for løbet, sagde vinderen, mens holdkammerat Nico Rosberg havde følgende kommentar:

- Du ved vel ikke, hvordan det er at slutte som toer, gør du?, sagde Nico Rosberg til løbsintervieweren, legendariske Edwin Moses, der har vundet to OL-guld og to VM-guld på 400 meter hæk og mellem 1977 og 1987 ikke tabte et eneste løb. Det var 122 løb i træk.

- Jeg forsøgte at hente Lewis, men det kunne jeg ikke, og til sidst havde jeg ikke mere i dækkende, så det var ikke muligt, men jeg havde et fint forspring til Ferrari, sagde Rosberg, der ikke var født, da Moses havde sin storhedstid.

Få Formel Ekstras vurdering af løbet her

McLaren gennemførte
Dagens mest overraskende historie var McLaren, der fik begge deres biler gennem løbet. Og fordi fire biler udgik, kunne Alonso og Button klemme sig ind på plads 12 og 13. Kun Carlos Sainz og de to Manor-kørere var dårligere.

Men det var ikke fordi det gik hurtigt for det britiske team med den problemfyldte japanske Honda-motor.

Således kunne finske Kimi Räikkönen over radioen råbe: - Kom nu! Få den Mclaren af vejen, da han var ved at overhale sin tidligere holdkammerat Alonso med en omgang.

Det kan ikke have været sjovt for Fernando Alonso, der skiftede til McLaren fra Ferrari inden denne sæson, at se den røde bil flyve forbi.

McLaren-racerne kæmper bagerst i feltet i starten af Kinas Grand Prix (Foto: PA)
McLaren-racerne kæmper bagerst i feltet i starten af Kinas Grand Prix (Foto: PA)
 

Dagens mest interessante duel
Mens Ferrari kun kortvarigt kunne holde trit med Mercedes i front, var dagens mest spændende duel i et ellers forholdsvis kedeligt ræs mellem Red Bulls Daniel Ricciardo og Saubers svensker Marcus Ericsson. De to kæmpede indædt om 10. pladsen og altså de sidste point.

Modsat Red Bulls ellers katastrofale sæson hidtil, så blev Ericsson den lille i den duel, og så ud til at misse pointene. Men da Verstappen udgik kort før mål, fik han lige sneget sig med i top 10.

Energidrik-holdet har haft en forfærdelig sæson og teamchef Christian Horner ser mere og mere bekymret ud, når kameraet viser ham i pitten.

Det forstår man da også godt, for russiske Daniil Kvyat blev hovedpersonen i løbets Red Bull-nedtur, da hans bil brød i brand på 18. omgang.

- Jeg er i brand, skreg russeren over teamradioen.

Holdkammeraten Daniel Ricciardo har allerede haft tre af i alt fire brugbare motorenheder i brug, og reglerne denne sæson siger maksimalt fire, ellers vanker der straf på ti placeringer. Australieren startede løbet med at stå nærmest stille og smed derfor sin syvendeplads og måtte kæmpe fra bunden af feltet.

Se også: TV: Red Bulls totale nedtur: Her bryder bilen i brand

TV: Se starten på grandprixet her

Maldonado leverede underholdningen
Underholdningen leverede Pastor Maldonado - som vanligt fristet man til at sige.

Først var han på vej direkte ud af banen, da han skulle i pit, senere tog han lige en solo spin-ulykke. Minsandten om ikke det lykkedes at komme i en tredje ulykke. Denne gang i en regulær McLaren-sandwich, hvor Button kørte op i ham bagfra. Det gik hårdest udover Lotus' kamikaze-kører, og derfor kunne både Alonso og Button suse forbi.

hjemmesiden hasmaldonadochrashedtoday.com kan man følge med i, hvordan det går for feltets mest kuriøse kører.

Alonso kunne endda også udnytte, at Button røg af banen og overhale holdkammeraten. Det blev for meget for Maldonado, der måtte udgå. En F1-racer kan kun klare så meget. Og Maldonados bliver virkelig udsat for en del.

Williams-bilerne fristede en anonym tilværelse på pladserne fem og seks, der lader til at være deres denne sæson, mens Ferrari er de eneste, der kan udfordre Mercedes i toppen.

Romain Grosjean tog sig af syvendepladsen og Felipe Nasr af ottendepladsen.

Det næste løb køres allerede i næste weekend, når Bahrain lægger bane til et aftenløb. Følg med her på Ekstra Bladet for reaktioner, tv og andet godt fra dagens løb.

Indtil videre virker Jenson Button ikke som en kører, der er pensionsmoden. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Watt: Button er manden der nægter at blive gammel - desværre ...

1 af 2 
2 af 2 Podiet fra det kinesiske grandprix (Foto: PA)
29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere