Annonce:
Annonce:

Utur i skørt regnkaos

Sergio Pérez vandt et vildt gaderace i Singapore, hvor Kevin Magnussen og Mick Schumacher skuffende kun blev 12'er og 13'er

Annonce:
Følg Formel 1

MARINA BAY (Ekstra Bladet): Kraftigt nedbør en god time før Singapores Grand Prix udsatte starten, men det var ventetiden værd.

Den våde bane skabte scenen for et vidunderligt kaos, hvor kørerne først kæmpede for at holde sig ude af murene på den våde bane, og siden skulle ramme timingen rigtigt med et pitstop præcist, når banen var tør nok til slicks.

Seks kørere udgik!

Og Lewis Hamilton klarede sig nærmest mirakuløst uden af sende sin Mercedes i væggen, mens Max Verstappen (Red Bull) kun blev syver, og George Russell (Mercedes) endte sidst.

Annonce:

Efter tidsgrænsen på to timers race krydsede Sergio Pérez (Red Bull) målstregen som den første foran Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz. Men kaosset fortsætter ud på natten i Singapore, da mexicaneren skal til stewards efterfølgende under mistanke for at have brudt reglerne under en af de mange safetycar-genstarter. 

Den slags burde kunne afgøres under løbet …

Kevin Magnussen fik ikke noget ud af sin gode kvalifikation. Danskeren sluttede 12’er næsten en omgang foran Mick Schumacher på 13. pladsen. Han kom igen ikke rent fra land, og kontakt på første omgang blev kostbart.

Da Ekstra Bladet på startgridden spurgte Haas-teamchef Günther Steiner, hvorvidt det våde føre ville give en fordel eller ulempe, lød svaret ’50-50’.

Foto: Caroline Chia/Ritzau Scanpix
Foto: Caroline Chia/Ritzau Scanpix
 

På det tidspunkt havde han IKKE regnet med at skulle helt op i det røde felt kort efter starten, men det kom han med garanti.

For en sjælden gangs skyld fik Kevin Magnussen en langsom start. Ganske vist strøg han forbi Max Verstappen, som kom helt forfærdeligt fra linjen helt nede fra sin startposition som otter, men Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) og de to Aston Martin strøg forbi.

Annonce:

Red Bull-stjernen forsøgte hurtigt at råde bod på sin skrækkelige start på den snævre bane, men Haas’ dansker strittede imod.

Hollænderen klemte Magnussen og slog enden løs på forvingen. Dommerne så på situationen, men uddelte ingen straf.

For tredje gang i år blev Magnussen vist det sort-orange-flag, så Haas-raceren skulle i pit. På trods af at teamet igen og igen har forsøgt at overbevise det internationale motorsportsforbund, FIA, om, at den er således konstrueret, at enden ikke falder af.    

Men det køber FIA tydeligvis ikke.

Foto: Vincent Thian/Ritzau Scanpix
Foto: Vincent Thian/Ritzau Scanpix
 

På en gadebane som Singapore betyder det normalt, at point med sikkerhed er uden for rækkevidde. Vejret og de mange udgåede biler holdt dog chancerne i live til det sidste.

Mick Schumacher kørte et anonymt løb, men et uden fejl! Og så vinder man i de svære forhold. Tyskeren havde en chance for at snuppe point, lige indtil George Russell buldrede ind i ham, så Haas’ tysker punkterede.

Annonce:

Hvad der er endnu værre for Haas; Aston Martin-duoen var sammen med McLaren midterfeltets store vindere. Lance Stroll og Sebastian Vettel blev sekser og otter, hvilket betyder, at de rykker fra niendepladsen og overtager Haas’ syvendeplads i konstruktør-VM.

I Singapore slog Fernando Alonso rekorden for flest grandprixer med 350; et flere end Kimi Räikkönen, men desværre kunne spanieren ikke udnytte sin gode kvalifikation og start.

Renault-motoren stod af, og det samme skete lidt senere for teamkammeraten Esteban Ocon.

Foto: Roslan Rahman/Ritzau Scanpix
Foto: Roslan Rahman/Ritzau Scanpix
 

Guanyu Zhou (Alfa Romeo) og Nicholas Latifi (Williams) var de første til at udgå, da canadieren klodset kørte ind i kineseren.

Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) så heller ikke ternet flag. Han sendte sin bil lukt i barrieren, lige som der var skiftet fra intermediates til slicks.

Næste weekend køres der i Japan, hvor Max Verstappen har gode chancer for at sikre sig verdensmesterskabet med fire løb tilbage af sæsonen.

 

 

Fik du læst?

Her er tv forbudt: Kom med bag Haas' lukkede døre

Voldsom bøde for næsering

Guide: Forstå det komplicerede F1-rat

Vrede rivaler forlanger hård straf

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: