Uventet hjælp til Haas: Rival straffet før løbet

Force Indias Esteban Ocon får fem placeringers straf til Brasiliens Grand Prix for ureglementeret skift af gearkasse

HAAS har problemer i Formel 1 for tiden - hvad skal de gøre for at komme tilbage på sporet? Jonas Hüttel giver sit bud. (Producer: Martin Lorentsen)

Brasiliens Grand Prix skal levere et mindre mirakel, før Kevin Magnussen og Haas kan gøre sig for forhåbninger om at avancere i mesterskabet.

Men noget stort kan være under opsejling.

I hvert fald var Haas-duoen klart 'best of the rest' under tredje træning og kun fire tiendedele fra Red Bull. Interlagos er kort, hvilket naturligvis spiller ind, men ikke desto mindre er det tættere på topholdene end normalt.

Allerede før det bliver alvor, var der hjælp fra uventet side. Force India kunne ikke lide, hvad deres systemer i Mexico berettede om tilstanden af Esteban Ocons gearkasse, så den er skiftet før tid.

Hvilket koster fem placeringers straf på startgridden til søndagens race for franskmanden, og en af Haas-teamets største rivaler er dermed bagud fra start.

Samtidig bliver Daniel Ricciardo rykket fem pladser tilbage på grund af en skiftet turbo; i Mexico var marshalls lidt for ivrige med pulverslukkerne, da der stod flammer ud af Red Bull-raceren, hvilket gik ud over dele af motoren.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean SKAL levere et resultat a la Østrig, hvor det med en fjerde- og femteplads scorede 22 points, mens Renault kom fra weekenden med et rundt nul.

30 point adskiller de to teams i konstruktør-VM, mens Kevin Magnussen har 16 point op til Nico Hülkenberg på syvendepladsen i den individuelle stilling.

Se også: Skrue løs hos Ferrari: Superstjernens stolte dillersnak

Midterfeltet er som altid tæt, men efter opblomstring i USA og Mexico ser Renault ikke ud til at være lige så stærke i Brasilien.

På en enkelt omgang ligger de uden for top ti, mens Toro Rosso-Honda og Sauber tyder på at være de nærmeste konkurrenter til Haas under kvalifikation.

Kevin Magnussen var decideret flyvende under træningen og slog for en sjælden gangs skyld sin fransk teamkollega. Noget kunne tyde på, at teamet efter et par skuffende weekender har et forspring på et par tiendedele til resten af midterfeltet.

Kampen mellem Haas og Renault foregår ikke kun på banen, og teamchef Günther Steiner var ude med lidt af en stikpille forleden.

Følg kvalifikationen til Brasiliens Grand Prix live på ekstrabladet.dk fra klokken 18

Foto: ULISES RUIZ/Ritzau Scanpix Sport og Spil Debriefing fra Mexico: Nye Haas-kollegaer spøger

Jakob Hovgaard følger Kevin Magnussen som fysioterapeut og praktisk gris. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Haas teamets chefløbsingeniør Ayao Komatsu har arbejdet sammen med Romain Grosjean i en eller anden funktion siden 2009. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Haas-chefens hovedpine: Det svære forhold til Grosjean

Lawrence Stroll har gjort sønnens karriere til sin hobby. Han har dog altid været interesseret i hestekræfter og samler blandt andet på Ferrarier. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere