Annonce:
Annonce:

Vemodig Maldonado erkender: Det er forbi

Kevin Magnussen overtager Pastor Maldonados Formel 1-sæde hos Renault - det får venezuelaneren til at mindes sine mange år i motorsport

Pastor Maldonado har på Twitter forklaret, at det er slut i Formel 1. (Polfoto/Photoshot)
Pastor Maldonado har på Twitter forklaret, at det er slut i Formel 1. (Polfoto/Photoshot)
Annonce:
Følg Formel 1

De sidste uger er rygterne om en kørerrokade hos Lotus Renault-holdet taget til i styrke, indtil det torsdag i sidste uge lød 95 procent sikkert, at Kevin Magnussen ville overtage Pastor Maldonados sæde.

Maldonados storsponsor, PDVSA, kunne ikke betale, hvad man skyldte Formel 1-holdet, og derfor måtte der en ny kører ind.

Mandag kom det så frem i autosport.com, at 23-årige Magnussen har underskrevet en kontrakt med teamet.

Medie: Kevin HAR skrevet under: Formel 1 er hjemme

Den 30-årige venezuelaner er naturligvis ked af at miste sit sæde. Men samtidig stolt over sine fem år i Formel 1, hvor han har repræsenteret sit land på de store racerbaner.

Annonce:

- Jeg har haft 23 år i en af de fedeste sportsgrene (motorsport generelt, red), jeg startede i en ung alder, og med min families hjælp voksede jeg op og blev professionel, jeg smagte sejrens sødme, som altid giver dig endnu mere lyst til at konkurrere, skriver Maldonado blandt andet på Twitter.

Maldonado fortæller om, at han som professionel racerkører søgte lykken i udlandet, først i gokarts, siden i Formula Renault 2000, Formula 3000, Word Series og GP2.

- Jeg blev vant til at vinde, vandt mere end 200 trofæer af alle størrelser, former, farver, jeg føler en utrolig vidunderlig og stor stolthed over det, jeg har nået, skriver Maldonado, før han oplyser sine landsmænd, fans og samarbejdspartnere om, at han efter fem sæsoner er færdig i Formel 1.

- I dag må jeg med den største ydmyghed meddele jer, at jeg ikke vil være at finde på start gridden i 2016-sæsonen, tak for alle jeres beskeder og støtte, jeres passion og bekymring over min fremtid. Jeg er beæret over al jeres støtte, og jeg er stolt af mine professionelle bedrifter, lyder det blandt andet fra Maldonado.

Annonce:

Pastor Maldonado har kørt 96 Formel 1-løb siden debuten i Australiens Grand Prix i 2011, først tre sæsoner hos Williams, derefter to år hos Lotus.

Store planer med Kevin: Han er den udvalgte

Den venezuelanske motorkører kom kun på podiet én gang i karrieren, og han scorede aldrig bedre end en 14. plads sammenlagt i VM-stillingen.

Til gengæld vandt Maldonado 2012-udgaven af Spaniens Grand Prix på Circuit de Catalunya i Barcelona. Maldonados sejr i Spanien er den eneste sejr for det hæderkronede Williams-team siden 2004.

Kevin Magnussen ventes at blive præsenteret som Renault-kører på et pressemøde i Paris onsdag.

I torsdags blev Kevin Magnussens mulige Formel 1-comeback diskuteret i studiet med Formel 1-ekspert Ronni Bremer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: