Vemodigt farvel til Kevin: - Vi er som far og søn

Trods dobbelt-point til Haas var sæsonafslutningen også sørgelig, da Kevin Magnussens vigtigste kollega stopper: - Han har været som en søn, siger løbsingeniør Giuliano Salvi

Kevin Magnussen har været utrolig glad for samarbejdet med Giuliano Salvi. Følelserne er gengældt. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen har været utrolig glad for samarbejdet med Giuliano Salvi. Følelserne er gengældt. Foto: Jan Sommer
Følg Formel 1

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Kig en ekstra gang på billedet. Før starten gik på sæsonfinalen til Abu Dhabis Grand Prix tog Kevin Magnussen sit ekstra god tid med sin løbsingeniør.

For det er sidste gang, at duoen kører race sammen.

Giuliano Salvi er den bedste ingeniør, den danske racerkører har arbejdet sammen med. Kærligheden er gengældt, for italieneren betragter Kevin Magnussen som sin tredje søn.

 

Men efter at have tilbragt to årtier i Formel 1 sætter italieneren kurs mod Ferrari-fabrikken, sin kone, datter og to biologiske sønner …

- Det er som en søn på grund af aldersforskellen. Han ser mig som en faderfigur, og det er derfor, at vores forhold har været så godt. Jeg taler lige ud af posen til kørerne, det er sådan, jeg kan lide det, og det virker virkelig godt med ham. Han vil ikke behandles som en superstjerne eller bare tales efter munden, siger Giuliano Salvi.

- Jeg er sikker på, at det gode forhold vil fortsætte i fremtiden uanset, hvor han ender.

Ekstra Bladets snak med Salvi midt i paddocken efter afslutningen på en fornem Haas-sæson, bliver afbrudt en stund, da Fernando Alonso kommer forbi og falder i Salvis arme til et kæmpe mandekram.

Italieneren har for Ferrari arbejdet i forskellige roller med prominente kørere som Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa og Fernando Alonso; sidstnævnte afslutter også sin aktive F1-karriere med dette løb.

Efter skiftet til Haas har Magnussen nydt godt af denne erfaring. Hvilket i 2018 udmøntede sig til hans hidtil bedste sæson.

- Han har forbedret sig enormt i kvalen. Racing har altid været i hans dna, så der kan han ikke rigtig forbedre sig, for han gør det enestående om søndagen. Han har været lidt svagere i kvalifikationen, men Romain er et godt referencepunkt. Men han skal stadig arbejde lidt med sit killerinstinkt.

Kevin Magnussen har et godt referencepunkt i Romain Grosjean, når det gælder kvalifikation, men det er stadig et område, hvor han skal udvikle sig. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen har et godt referencepunkt i Romain Grosjean, når det gælder kvalifikation, men det er stadig et område, hvor han skal udvikle sig. Foto: Jan Sommer

- Han forstår bilen meget bedre; det er også en vigtig pointe. Hvis du lytter til, hvad han sagde på radioen: ‘Jeg har lært så meget af dig’.

- Fordi han er nordisk, er han ikke særlig følelsesladet. Men han sagde i onsdags, at han ville savne mig vildt meget, fordi han har lært så meget fra mig. Det er noget af det største, man kan høre fra en racerkører. Og nu gentog han det på ind-omgangen.

- Han har lært meget mere om, hvordan bilen virker. Det er vigtigt for en kører at være leder og udvikle bilen.

Afløseren til Salvi er endnu ikke fundet, men italieneren tror på sin danske ‘søns’ potentiale. Hvis han knokler på og bliver ved med at lære.

- Det afhænger af kurven på hans udvikling. Der er stadig nogle områder, hvor han kan forbedre sig - jeg synes, han allerede har udviklet sig enormt de sidste to år - men hvis han gør det - taler statistikken sit eget tydelige sprog.

Sæsonen sluttede med point, selv om danskeren blev klemt i starten. Foto: Jan Sommer
Sæsonen sluttede med point, selv om danskeren blev klemt i starten. Foto: Jan Sommer

Årets vildeste crash: Optur for Kevin og Haas

Optaget kort før ulykken: Familien frigiver interview med Schumacher

F1-team præsenterer ny kører: Ufatteligt comeback

- Det her er den bedste sæson for ham, hvis man ser på de 56 point, og det endda sammenlignet med McLaren, som var et topteam. Men i et mediumteam som vores er det godt klaret at score flere point.

- Han skal forbedre sig, og hvis han gør det, kan han opnå et topteam i fremtiden. Desværre ikke med mig, men jeg vil følge ham, siger Salvi.

Bliv klogere på Giuliano Salvi og hans Ferrari-fortid i denne feature.

Adios Alonso: Farvel til divaen, guden og Kevins nemesis

Haas-chefens hovedpine: Det svære forhold til Grosjean

Løbs-ingeniøren totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind