Vennens opløftende Schumacher-melding

Michael Schumacher 'reagerer', og det glæder en af de personer, der har adgang til den tyske Formel 1-legende

Michael Schumacher i Benetton-udstyret (Foto: All Over Press)
Michael Schumacher i Benetton-udstyret (Foto: All Over Press)

Kun få personer har adgang til Michael Schumacher, og endnu færre har mulighed for at tale om den syvdobbelte Formel 1-verdensmesters tilstand.

En af dem er Schumachers tidligere chef hos Ferrari, Luca Di Montezemolo. Som nær ven af Michael Schumacher og dennes familie er han jævnligt på besøg i det luksuriøse hjem ved Genevesøen.

- Jeg er med tilfreds med at se, at han reagerer, sagde Montezemolo ifølge den engelske avis Daily Express, efter at han havde besøgt sin ven i Schweiz.

Her kæmper den nu 47-årige tysker på tredje år for at vende tilbage til livet efter den forfærdelige skiulykke kort før nytår 2013, der sendte ham i kunstig koma. Efter seks måneder på hospitalet i Grenoble, kunne han endelig vende hjem.

Men tilstanden hos tyskeren er der kun få, der kender til. Det anslås, at familien dagligt bruger over en million kroner på at holde ham i live og genoptræne ham.

Offentligheden har på intet tidspunkt siden ulykken fået et glimt af superstjernen, og kun familiens talskvinde Sabine Kehm er jævnligt ude og mane diverse rygter til jorden. Men aldrig Montezemolos.

- Jeg ved, hvor stærk han er. Jeg er sikker på, at han takket være sin viljestyrke - og den er afgørende her - vil komme ud af denne meget, meget svære situation. Det håber jeg virkelig, sagde italieneren, der dog ikke har uddybet, hvad det vil sige, at Schumacher reagerer.

Michael Schumacher og konen Corinna i Italien tilbage i 2004 (Foto: AP)
Michael Schumacher og konen Corinna i Italien tilbage i 2004 (Foto: AP)
 

Blandede meldinger om 'Schumi'
Montezemolo har tidligere fortalt om tilstanden med varierende grader af optimisme. I starten af februar sagde han således:

- Jeg har nyheder, og desværre er de ikke gode.

Men den melding blev fulgt op godt to måneder senere med en anderledes opmuntrende melding.

- Tidligere blev mine ord misforstået, men jeg er stærkt overbevist i denne sag. Jeg er helt sikker på, at han med støtte og hjælp fra sin familie har styrken til at kæmpe sig tilbage, lød det.

Det var på en skiferie de franske alper kort før nytår 2013, at den syvdobbelte verdensmester faldt og slog hovedet på en klippe. Siden da har han kæmpet med skaderne på hovedet som følge den hjerneblødning, han fik, og det er fortsat usikkert, om verden nogensinde får den legendariske racerkører at se igen.

Tyskeren menes at være god for flere milliarder kroner, så den daglige udskrivning på cirka en million kroner er indtil videre ikke det store problem for familien, der består af Michaels kone Corinna og de to børn Mick, der selv er ved at skabe sig et navn i motorsportsverdenen og datteren Gina-Maria.

En af de få gange, Schumacher-lejren har fortalt noget, er beskrevet i nedenstående artikel. Her giver de forklaringen på, at der er så meget tavshed.
Schumachers manager beskytter Formel 1-legenden fra offentligheden. Og det har hun én særlig grund til. (Foto: AP) Formel 1 Schumacher-lejr forklarer tavshed: Han ønskede at forsvinde

Hvor dyrt er det præcist at holde verdensstjernen i live? Læs mere herunder
Michael Schumacher med konen Corinna før den tyske Formel 1-kørers skiulykke (Foto: AP) Formel 1 Millionerne ruller: Så dyrt er det at holde Schumacher i live

Ikke alle har været glade for den måde, Schumachers familie har håndteret situationen på. Læs mere om det her
Et lykkeligt Schumacher par i deres rette element. Billedet er fra 2004. (Foto: AP) Formel 1 Spydig kronik stikker til Schumachers familie: Er alt håb ude?

Noah er kæmpe fan af Kevin Magnussen (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport Fremtidens stjerner: Sønnerne har overtaget rattet

Michael Schumacher sammen med to personer, der har betydet meget for ham. Ferrari-bosserne Jean Todt og Luca di Montezemolo (Foto: AP)
Michael Schumacher sammen med to personer, der har betydet meget for ham. Ferrari-bosserne Jean Todt og Luca di Montezemolo (Foto: AP)

TV: Kom med til Schumachers hjemby Kerben og hør, hvor meget han betyder for de lokale

Michaels Schumachers ulykke: Det kronologiske forløb

29. december, 2013
Michael Schumacher er ude for et alvorligt uheld. Tyskeren slår hovedet i et styrt på en skiferie i Méribel i de franske alper. Han flyves til et hospital i Grenoble og akutopereres. Han er i livsfare.

30. december, 2013
Schumacher overlever den første nat efter uheldet, men svæver fortsat mellem liv og død. Lægerne fjerner en blodansamling i hjernen.

31. december, 2013
Lægerne siger på en pressekonference, at de har situationen bedre under kontrol nu, men Schumacher er stadig i livsfare.

1. januar, 2014
Lægerne melder om fortsat livsfare, men Schumachers situation er mere stabil.

3. januar, 2014
Over 100 fans tager turen til Grenoble for at hylde deres helt, der fylder 45 år, mens han ligger i koma. Familien siger tak for den overvældende støtte.

7. januar, 2014
Schumachers kone, Corinna, beder medierne om at forlade hospitalet og om at lade familien og lægerne være i fred.

30. januar, 2014
Manager Sabine Kehm meddeler, at lægerne reducerer mængden af medicin i forsøget på langsomt at vække Schumacher fra koma. Senere følger meldinger om, at en lungebetændelse har besværliggjort opvågningsforsøget.

17. februar, 2014
Statsadvokaten meddeler, at undersøgelser har vist, at der intet strafbart er sket i forbindelse med ulykken.

7. marts, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher igen er i en opvågningsfase.

4. april, 2014
Sabine Kehm melder om fremskridt og øjeblikke med tegn på bevidsthed.

16. juni, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher ikke længere ligger i koma, og at han har forladt hospitalet i Grenoble for at begynde på en lang rehabiliteringsfase på universitetshospitalet i Lausanne, Schweiz.

11. juli, 2014
Schumachers kone, Corinna, siger til det tyske magasin Neue Post, at det går fremad med Schumachers tilstand, men at der stadig er lang vej endnu. Det er samtidig hendes første offentlige kommentar siden skiulykken 29. december sidste år.

9. september, 2014
Schumachers familie oplyser, at han forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i Schweiz.

23. oktober, 2014
Jean-François Payen, der er en af de læger, som har været med til at behandle Michael Schumacher, fortæller til den franske avis Le Parisien, at der kan gå mellem et til tre år, før man vil være i stand til at vurdere, om Michael Schumacher kommer til at leve et relativt normalt liv igen.

13. november, 2014
På vegne af Michael Schumacher modtager hans manager Sabine Kehm den anerkendte Millennium-pris ved et stort tysk medieshow i Berlin. Den tidligere Formel 1-kører bliver hædret for sit engagement på det sociale, sportslige såvel som menneskelige plan.

23. november, 2014
Sabine Kehm stiller op til interview med tv-stationen RTL og fortæller, at Michael Schumacher ’gør fremskridt, der er passende i forhold til skadens omfang’. Tyskerens manager siger endvidere, at det er umuligt at give en seriøs fremtidsudsigt. Det er den seneste officielle melding, der har været fra Schumacher-lejren.

29. november, 2014

Mens Michael Schumacher stadig er milevidt fra den mindste tanke om bedring, kan han se landsmanden Sebastian Vettel overtage den ledige plads på Ferraris team.

28. december, 2014

Et år efter ulykken er Michael Schumachers tilstand fortsat dyster. Selvom det 45-årige fartfænomen har været mandsopdækket af et hold af læger, neurologer og andet medicinsk personale gennem de seneste mange måneder, er den barske realitet fortsat den, at den syvdobbelte verdensmester er alvorligt handicappet og svært hjerneskadet.

4. januar, 2015

Fra sin rehabilitering hjemme i Schweiz kæmper Michael Schumacher på sin fødselsdag stadig en kamp for at vende tilbage til livet. Omverdenen har dog langt fra glemt ham, og lykønskningerne vælter ind.

- I år vil Michael bruge sin fødselsdag hjemme med dem, der er tæt på ham. Han fortsætter dagligt sin rehabilitering. Alle i Ferrari og alle hans fans verden over sender alle de bedste hilsener. Og som altid, Forza Michael!, lyder det fra Ferraris officielle side.

23. april, 2015

Der er intet nyt, om Michael Schumachers tilstand. Den totale tavshed skyldes Schumachers manager, Sabine Kehm, der gør alt i sin magt for at mane hvilket som helst rygte til jorden. Alt personale har eftersigende underskrevet strenge kontrakter med klausuler for, hvad der vil ske, hvis de taler over sig.

11. maj, 2015

Michael Schumacher er fortsat omgivet af hjælpere og personligt personale i hjemmet i Schweiz, hvor han passes døgnet rundt. Den legendariske racerkører tilstand er fortsat uændret - han er lammet og ude af stand til at tale.

24. maj, 2015

Sabine Kehm, Schumachers manager, bryder efter adskillige måneders tavshed med en god nyhed. Der er fremskridt at spore i helbredet hos den syvdobbelte verdensmester.

- Vi er glade for fortsat at kunne være i stand til at sige, at han gør fremskridt, og det siger jeg med hans alvorlige hovedskader taget i betragtning, fortæller hun i et interview, uden at komme nærmere ind på de specifikke forbedringer af tyskerens helbred.

16. oktober, 2015

Det snart er to år siden, verden sidst har set livstegn for den syvdobbelte Formel 1-verdensmester. Der er dog stadig håb, fortæller den tidligere Ferrari- og Mercedes-chef Ross Brawn.

- Vi må bare fortsætte med at bede for, at han en dag vender tilbage. Det går langsomt, men der er stadig håb, lyder meldingen.

22. december, 2015

Fans verden over jubler for en kort stund i begejstring, da det forlyder, at Michael Schumacher kan gå igen. Manageren Sabine Kehm er dog hurtig til at afvise alle rygter. Schumachers tilstand er stadig uændret.

- Desværre er vi på grund af en artikel nødt til at gøre det klart, at påstanden om, at Michael kan gå igen, ikke er i overensstemmelse med sandheden, siger hun til Bild.

4. februar, 2016

Michael Schumacher har nu været i behandling i små to år i sit hjem i Schweiz. På trods af tidligere bemærkninger om forbedringer, er der dårligt nyt fra én af de få mennesker, der har fået lov at se til ham.

- Jeg har nyheder, og desværre er de ikke gode, siger Schumachers tidligere chef hos Ferrari, Luca di Montezemolo, uden nogensinde at uddybe citatet.

8. april, 2016

På tredje år ligger Michael Schumacher i behandling. Sabine Kehm og familien har stadig intet nyt, men de tidligere så dystre meldinger fra  Luca di Montezemolo trækkes nu tilbage.

- Tidligere blev mine ord misforstået, men jeg er stærkt overbevist i denne sag. Jeg er helt sikker på, at han med støtte og hjælp fra sin familie har styrken til at kæmpe sig tilbage, siger Montezemolo til italienske Sky.

7. juli, 2016

Michael Schumachers tilstand ligger stadig hen i det uvisse. Manageren Sabine Kehm giver for en sjælden gang lyd fra sig, men beskeden er den samme som tidligere - der vil ikke blive kommenteret på tyskerens helbred.

Kilde: Ritzau & Anders Junge Ernst

15 kommentarer
Vis kommentarer