Verdens heldigste mand: Kevin snød døden

Var det ikke for de enorme fremskridt, der er sket med sikkerheden i Formel 1-biler og på banerne henover de sidste 20 år, var Kevin Magnussen næppe sluppet med skrammer efter sin voldsomme ulykke med små 300 km/t.

Følg Formel 1

SPA (Ekstra Bladet):  'Dagens vigtigste ting er, at Kevin er okay'. Sådan skrev danskerens tidligere teamkammerat hos McLaren-Honda Fernando Alonso efter det højt dramatiske grandprix i Belgien.

Spanieren kender om nogen til konsekvenserne af store crashes. Senest til sæsonpremieren i Melbourne, hvorefter Alonso måtte sidde et løb over.

En australsk avis kaldte dagen derpå verdensstjernen for 'verdens heldigste mand'. Det samme kan man søndag sige om Kevin Magnussen.

Var det ikke for de enorme fremskridt, der er sket med sikkerheden i Formel 1-biler og på banerne henover de sidste 20 år, var den 23-årige dansker næppe sluppet med skrammer efter sin voldsomme ulykke med små 300 km/t. på vej ud af Eau Rouge.

56745909.jpg 

Ganske paradoksalt sad Kevin Magnussen forleden med både dansk og international presse og snakkede om det legendariske sving, der er blandt hans absolutte favoritter.

Også selv om omlægninger af banen, udvidet og asfalterede afkørselsområde har gjort, at Eau Rouge nu i tørvejr tages med speederen i bund og er meget sikrere.

For to årtier siden havde han kørt direkte ind i et autoværn.

Kevin Magnussen elsker, at der er konsekvens, når racerkøreren laver en fejl. Hvorvidt det rent faktisk var hans egen skyld, da Renault-raceren kom for langt ud på kerben henover bakken, overstyrede og sendte danskeren sidelæns ind i en dækbarriere tæt på topfart, ville teamchef Frederic Vasseur ikke udtale sig om, da Ekstra Bladet talte med franskmanden lige efter løbet.

— Det er lidt for tidligt at sige, og det var ikke min første tanke. Hellere at tage på hospitalet med Kevin.

— For at være helt ærlig. Jeg har kun set svinget en gang på tv. Jeg har en fornemmelse af, at vi havde ekstremt hjulspind på ‘kerben’. Hvorfor ved jeg ikke. Men han havde meget hjulspind og tabte bilen, siger Vasseur.

— Men det kigger vi på. Vi skal bruge tid til at finde ud af præcist, hvad der skete.

56745973.jpg 

Lige efter løbet havde teamchefen kun fået opdateringer gennem Kevin Magnussens personlige træner Thomas Jørgensen, som havde fortalt, at den danske kører var okay og positiv.

På tv-billederne lignede det umiddelbart en kørerfejl, men det ville Vasseur ikke kalde det.

— Nej, jeg vil aldrig give en kører skylden for sådan noget. Først skal vi finde ud af, hvad der er sket, før vi taler om den slags.

Efter ulykken blev Kevin Magnussen undersøgt af lægerne på banen. Efterfølgende blev han sendt til tjek på hospitalet, hvor røntgenbilleder viste, at intet var brækket. Danskeren var sluppet med blå mærker og en øm ankel.   

Timingen var forfærdelig. Uanset om man tilhører den del af befolkningen, der følger Kevin Magnussen for at se ham fejle, eller man drømmer om endnu en sæson i gult til Roskildes hurtigste søn, så var løbet på Spa en gylden mulighed for at brillere bedst, som fremtiden på teamet afgøres.

Den kaotiske start med mange sammenstød og udgåede biler muliggjorde Renault-point. Jolyon Palmer slap ganske vist forbi på den vanvittige første omgang, men blev straks presset bagfra af sin teamkammerat, som var hurtigere.

Briten kunne ikke få sine dæk til at fungere og drattede ned til en slutplacering som 15’er, alt imens Kevin Magnussen skabte overskrifter af de forkerte årsager.

Når danskeren lægger sin ømme krop til ro, kan han dog først og fremmest glæde sig over, at regningen for den voldsomme ulykke ikke var større.

kevin monza

Se crashet: Kevin i voldsom ulykke med 290 km/t.

Fair efter radio-sviner: Pænt af Vettel

 

 

Nøglen til Kevins Formel 1-fremtid

56745925.jpg 

Kevin Magnussen sluttede sit løb i dette voldsomme crash:

Rosberg sejrer trods Hamiltons supercomeback

Ferrari-stjerne sviner Magnussen: Hvilken idiot!

F1 Kører Stilling

F1 Konstruktør Stilling

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+