Vettel åbner op om Schumacher: 'Jeg savner ham'

Ferrari-stjernen Sebastian Vettel har haft mange gode stunder med Michael Schumacher. Og tyskeren håber det bedste for sit invaliderede idol

Vettel lærte meget af sit idol, Michael Schumacher. Foto: AP
Vettel lærte meget af sit idol, Michael Schumacher. Foto: AP

29. december 2013 er en dag, som Michael Schumacher-fans aldrig vil glemme.

Det var dagen, hvor den tyske Formel 1-legende crashede på ski i franske Les Allues og efterfølgende røg i koma. Schumacher har siden da været hjemme hos familien, hvor han modtager behandling døgnet rundt, men desværre har der ikke været meget positivt nyt fra Schumacher-lejren siden da.

En af tyskerens mange fans er landsmanden og Formel 1-stjernen Sebastian Vettel, der havde Schumacher som sit store idol som barn.

Formel 1 F1's afgående diktator beundrede Hitler og forsvarede Hussein

Senere i karrieren fik Ferrari-stjernen muligheden for at køre ræs med idolet, da Schumacher gjorde comeback i Formel 1 i 2010. Og de to har endda været makkere i opvisningsløbet Race of Champions igennem en årrække, hvor de sikrede Team of Germany hold-trofæet seks år i træk fra 2007 til 2012.

Schumacher var af gode grunde ikke med i årets show-løb, og der har generelt ikke været meget information fra tyskerens bagland siden ulykken, da man fra familiens side har ønsket at lukket offentligheden ude.

Foto: AP
Foto: AP
 

Vettel var dog som sædvanlig deltager og endte med at tage sin syvende hold-sejr i karrieren.

Og i forbindelse med det store opvisningsløb, valgte Vettel at åbne op omkring hans idols ulykke og svære tilstand over for pressen.

- Vi ville have elsket, hvis han havde været en del af vores hold, og vores tanker er med ham. Vi ønsker ham stadig alt det bedste, selv efter så lang tid efter ulykken. Vi savner ham alle sammen. Ikke kun mig og Team Germany, men alle kørerne, der er involveret i løbet, siger Vettel ifølge Daily Star.

De to mødtes første gang, da Vettel var barn og imponerede på Gokart-scenen. Dengang var Schumacher allerede kåret som verdensmester i Formel 1, og Vettel husker de gode råd, som han modtog fra sin landsmand gennem årene.

- Vi startede dette eventyr sammen, og han hjalp mig meget i starten af min karriere. Jeg nåede at lære rigtig meget af ham, siger Vettel og deler mere ros ud til Schumacher:

- Når man var i hans selskab, var det altid godt. Man kunne ikke overgå ham på banen, og det kunne man heller ikke udenfor. Jeg er meget glad for, at jeg lyttede, når han delte ud af sin viden, siger Vettel.

Michael Schumacher er den mest dominerende kører nogensinde i Formel 1, hvor han lykkedes med at vinde hele syv mesterskaber - fem af dem i Ferrari-raceren.

Sebastian Vettel han bryste sig af fire verdensmesterskaber, som han sikrede sig fra 2010 til 2013.

Formel 1 Panden mod muren: Fortæller ikke sandheden om Schumacher

Formel 1 Schumachers enorme regning: Så meget har ulykken kostet

Michael Schumachers ski-venner kommer ikke med alt for godt nyt om den tyske racerstjerne. Foto: AP Formel 1 'Bedst hvis Schumacher var død med det samme'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.