Vettel lugter blod: Store Ferrari-øjeblikke i vente

Efter sin første triumf som Ferrari-kører er Sebatian Vettel fuld af glæde og optimisme og ser fortrøstningsfuldt på fremtiden

Sebastian Vettel er tilbage i topform i Formel 1. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sebastian Vettel er tilbage i topform i Formel 1. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der var ingen tvivl om, at det betød noget helt særligt for Sebastian Vettel, da tyskeren søndag kørte sin Ferrari-racer først over stregen under Malaysias Grandprix.

Den tidligere Red Bull-stjerne skreg sin glæde ud over radioen, hvor en del af ordstrømmen lød 'Forza Ferrari'. Men det var nu ikke så underligt, at brølet fra bilen var i den ekstra høje ende, for både Vettel og Ferrari havde haft en vanskelig sæson i fjor, hvor begge parter kæmpede med at finde fodfæste i feltet.

For tyskeren var det den første sejr siden det brasilianske grandprix i november 2013, mens Ferraris seneste førsteplads faldt helt tilbage i maj samme år, hvor Fernando Alonso var bedst på Circuit de Catalunya.

Sebastian Vettel jubler over sin første sejr for Ferrari - holdet som hans barndomshelt Michael Schumacher vandt så mange sejre hos. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 11:14 Sikke en bet for Alonso: Ferrari scorer choksejr
Men nu er der tro på tingene igen hos det traditionsrige italienske team, der med en velkørende Vettel bag rattet har fået et ordentlig portion optimisme skudt ind i tanken.

Budskabet var i hvert fald ikke til at tage fejl af, da tyskeren onsdag førte sig frem via italienske gloser foran et stort fremmøde af Ferrari-medarbejdere i hovedkvarteret i Maranello.

- Jeg har vundet mange løb, men den første sejr med Ferrari er virkelig noget specielt. Tak for den fantastiske bil. Vi kommer til at opleve store øjeblikke sammen, siger Vettel ifølge Bild Zeitung.

Midt i begejstringen forsøgte Ferrari-teamchef Maurizio Arrivabene dog at 'holde hingsten på jorden', da den italienske boss mindede om, at det var vigtigt at fastholde koncentrationen og arbejde målrettet for fortsat at kunne gøre sig gældende om flere sejre i fremtiden.

Sebastian Vettel jubler på podiet efter sin triumf i Malaysias Grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 15:40 Efter sensationel sejr: Nu skal jeg være stiv
Næste chance for en ny triumf til Vettel og Ferrari finder sted i weekenden 10.-12. april, hvor Kinas Grandprix afvikles som det tredje i VM-serien, der efter aflysningen af det tyske grandprix blot tæller 19 afdelinger.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton er i spidsen af kørernes VM-stilling, hvor han dog åndes i nakken af Sebastian Vettel, der med sine 25 point fra Sepang nu er oppe på 40 point, hvilket er tre færre end den førende brite fra Mercedes.

Malaysias Grandprix udgjorde fremragende reklame for Formel 1. Se det bedste fra den dramatiske weekend på Sepang her:

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere