Annonce:
Annonce:

Vigtige fremskridt: - Det var overraskende

Ovenpå en svær sæsonstart og flere småproblemer i Jeddah føler Kevin Magnussen, at Haas bevæger sig i den rigtige retning

×
Se afslutningen på Q3
Annonce:
Følg Formel 1

JEDDAH (Ekstra Bladet): Når Formel 1-feltet er så tæt som denne sæson, er der særligt under kvalifikation hverken råd til fejl fra team eller kører.

Intet mindre end perfektion er påkrævet for et team som Haas, hvis de skal lege med de bedste.

For andet løb i træk var VF-23’eren god nok til top ti om lørdagen, men begge kørere havde deres grunde til, at det glippede. 

Nico Hülkenberg kvalificerede sig 11’er og starter søndag 10’er takket være Charles Leclercs motorstraf.

Kevin Magnussen manglede to tiendedele af et sekund for at nå ind i sidste kvalifikationsrunde (Q3) og kørte 13. bedste tid.

Danskeren var imidlertid ved rimeligt godt mod, da Ekstra Bladet talte med ham.

I Bahrain og til dels også fredag i Jeddah havde han sammen med sine folk famlet efter at finde sig til rette i bilen; ikke mindst sammenlignet med sin tyske kollega.

Annonce:

- Følelsen var god, og jeg tror, at vi har gjort fremskridt. I hvert fald i min side af garagen, hvor vi var meget mere med i dag. Det var overraskende, at vi var så tæt på med alle de problemer, vi havde, sagde han.

Kevin Magnussen føler sig noget bedre tilpas i Haas-raceren, end han gjorde i Bahrain. Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen føler sig noget bedre tilpas i Haas-raceren, end han gjorde i Bahrain. Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
 

Både fredag og lørdag drillede bremserne, så bilen ikke stoppede hårdt nok. Samtidigt opførte de sig uforudsigeligt sving efter sving, hvilket gør det tricky på årets hurtigste bybane.

Fra slutningen af Q1 opstod der så et problem, hvor Magnussens gearkasse ikker reagerede, som den skulle, når der skulle skiftes ned.

- Bilen havde potentialet til at være i top ti. Det var meget tæt, så med de små problemer ved du, at du hurtigt mister performance. Med bremseproblemerne og så i kvalifikationen med gearskiftet; det er en stor straf, når det er så tæt i hele feltet, sagde han.

Alligevel tog han flere positiver med og var glad for de fremskridt, der var gjort, og han følte sig mere i et med sin maskine.

Annonce:

- Jeg tror, at jeg har fået en bedre forståelse af, hvad bilen ønsker at gøre. Hvilke tilbøjeligheder den har. Vi har prøvet nogle forskellige retninger med setuppet. Den nuværende føles god. Vi var konkurrencedygtige i kvalifikationen trods vores udfordringer. Forhåbentligt er det også tilfældet i løbet, sagde Magnussen.

Dækkene skal nemlig også opføre sig ordentligt, hvilket har været en bekymring hos Haas siden sæsonstarten i Bahrain, som der er blevet arbejdet intenst på at forstå.

Nico Hülkenberg fokuserede igen på det aspekt efter at have misset Q3 med sølle fire hundrededele.

Små fejl koster dyrt, når feltet er så tæt. Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
Små fejl koster dyrt, når feltet er så tæt. Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
 

- Bilen havde potentialet. Jeg kom lidt under pres, efter min første omgang blev slettet (han var uden for banens grænser, red.), og du ved, at du kun har et skud tilbage i bøssen.

- Jeg tror, at vi har lært en masse fra Bahrain og fra fredag, så der er forbedret og justeret. Jeg er sikker på, at vi har hæderlig fart søndag og kan kæmpe med de øvrige midterhold, sagde Hülkenberg.

Max Verstappen starter helt nede som 15’er, efter hans drivaksel knækkede, så teamkammeraten Sergio Pérez starter forrest sammen med Aston Martins Fernando Alonso.

Feltet er allerede knækket lidt i to, men på en bybane som Jeddah Corniche Circuit sker der altid overraskelser.

Fernando Alonso er genopstået i Formel 1. HER KAN DU BLIVE KLOGERE på den spanske legende - hans meritter og mange skandaler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: